Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Falafel i pitabrød
Foto: Synøve Dreyer

Falafel i pitabrød

Falafel er populær hurtigmat i Midtøsten. De små "kjøttbollene" inneholder ikke kjøtt – men er laget av kikerter. Kjempegodt sammen med agurksalat!

En sunn kebab med falafel, eller kroketter av kikerter.

Ingredienser

  • 2 bokser kikerter
  • 1 ts spisskumin
  • ½ rød chili
  • 2 ss potetmel
  • 1 egg
  • Olje til steking
  • Grove pitabrød
  • 1 agurk
  • 2 dl matyoghurt
  • 1–2 fedd hvitløk
  • Saften av ½ lime
  • 1 ts hakket mynte

Slik gjør du

  1. Hell av vannet på kikertene, skyll med kaldt vann. Bland kikerter, krydder, egg og potetmel med en stavmikser.
  2. Form små, flate boller på størrelse med en valnøtt, og stek i olje til de er gylne på begge sider.
  3. Lag agurksalaten ved å rive agurk, og blande med finhakket hvitløk, yoghurt, limesaft og hakket mynte. Varm pitabrødene forsiktig i ovnen, og server falafel sammen med pitabrød og agurksalat.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 637 kcal
  • Fett 18,4 g (25 E%), hvorav mettet fett 1,5 g
  • Karbohydrater 93,1 g (60 E%), hvorav sukkerarter 1,4 g
  • Fiber 12,9 g (4 E%)
  • Protein 23,9 g (15 E%)
  • Salt 2,5 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)