Hopp direkte til innhold
Hjertekampen
Innendørs trening, pushups
Foto: Christopher Olssøn

Fysisk aktiv med LHL

Vi har tilbudene som hjelper deg å komme i gang - og å fortsette, slik at regelmessig fysisk aktivitet blir en god vane i hverdagen.

Kroppen vår er skapt for bevegelse. Når en er fysisk aktiv så skjer det mye positivt med kropp og sjel - som har stor betydning for hvordan vi har det i hverdagen. For mange er det å trene sammen med andre en viktig arena for sosialt samvær.

I tillegg til å få bedre humør, mer overskudd og økt livskvalitet, oppnår du en rekke gunstige helsemessige effekter gjennom å være fysisk aktiv. Du minsker risikoen for å utvikle høyt blodtrykk, diabetes type 2, blodpropp, fedme og psykiske helseproblemer.

Helsedirektoratet anbefaler voksne å være i moderat fysisk aktivitet minst 30 minutter hver dag, eller 3,5 time per uke. Ved økt intensitet eller mengde økes helseeffekten ytterligere.

Velkommen til Hjertekampen, med Ona Eklund, fysioterapeut i LHL

3 x 30 minutter i uken for et sterkere hjerte

Bli med på Hjertekampen - aktivitet bidrar til god hjertehelse. Hjertekampen er et enkelt og inspirerende trenings- og kostholdsprogram utviklet av LHLs fysioterapeuter i samarbeid med lege og ernæringsfysiolog.

Les mer om Hjertekampen

Bli med!

Mange av LHLs lokallag har i dag godt etablerte treningstilbud. Det finnes et bredt spekter av aktiviteter du kan delta på, for eksempel treningsgrupper til musikk på tre forskjellige nivåer, vanntrim, turgrupper og stavgangsgrupper.

Mange av disse treningstilbudene drives av lagenes egne medlemmer, og er såkalte likepersonstiltak. LHL har laget fire forskjellige treningsprogrammer med musikk for bruk i våre treningsgrupper.

Aktivitetstilbudene i LHL er åpne for alle, og passer for alle. Både for deg som har lyst til å komme i gang med en aktivitet, og for deg som er vant med å trene fra før. Det er som regel lav eller ingen deltakeravgift for å trene med LHL.

Sted

Lokallag

LHL har 250 lokallag over hele landet. Som medlem blir du del av et fellesskap, og kan delta på ulike aktiviteter, kurs, møter, turer, treningsgrupper og mye annet.