Hopp direkte til innhold
Trening med LHL: Hjertekampen
LHL på tur rundt Nordbytjern
Foto: Anders Bergesen

Målet er nådd: - Jeg fortsetter å trene

På nyåret startet Frode Jahren med Hjertekampen. Han skulle trene på nivå 2 over 8 uker og «ta en dose av LHLs egen medisin!» som han selv sa. Vi tok en prat med Frode om hvordan det har gått.

– Målet mitt er at jeg skal bruke denne anledningen til å komme i gang igjen med å trene. Ved å trene er målet å komme i bedre form og få opp energinivået. Jeg skal kombinere dette med å spise litt mindre, redusere kalorier og gå ned i vekt. Jeg har og en revmatisk sykdom og da vet jeg at trening hjelper på smerte. Trening er god smertebehandling, så det å redusere smerten er et av målene, sa Frode da han startet opp med Hjertekampen i januar.

Frode har trent på nivå 2: "På rett vei". Dette passer for alle som ønsker økt aktivitet og mer strukturert trening for å komme i bedre fysisk form. Treningsprogrammet som går over 8 uker har tre treningsøkter i uken.

Trente med lokallag

Underveis i treningen var Frode med på trening med LHL Nannestad og Gjerdrum.

– Det var veldig kjekt å være med på trening med LHL Nannestad og Gjerdrum. Treningen var tøffere enn jeg forventet og det var gøy. Jeg ble veldig imponert over det fysiske nivået til deltakerne på trimmen og tilsvarende motivert over å fortsette treningen for egen del, sier Frode etter endt treningsøkt.

Tøft gjort

– Det var veldig hyggelig å få besøk. Og det var tøft av Frode å by på seg selv og være med på treningen vår, sa en av treningsinstruktørene i laget, Hilde Kristin Dahl.

– I 80 år har LHL jobbet for bedre folkehelse. Målet er å gi mennesker et bedre liv og en friskere hverdag. Her er LHL sine nærmere 500 treningsgrupper over hele landet, med sitt varierte treningstilbud, en svært viktig bidragsyter. Treningsgruppene bidrar til målet om flere aktive innbyggere i Norge, samt viktig primær- og sekundærforebygging av sykdom gjennom fysisk aktivitet. Det er jeg veldig stolt av, sier Jahren.

I mye bedre form

Hjertekampen har vært en positiv opplevelse. Jeg er i bedre form etter 8 uker. Men, det viktigste for meg er at jeg har kommet meg i gang. Målet mitt med å delta i Hjertekampen var nettopp dette – å komme i gang med regelmessig trening.

Resultatene er at kondisjonen er bedre og jeg er sterkere. Men, først og fremst så sover jeg bedre og jeg har mer energi i hverdagen enn da jeg startet. Ambisjonen er selvsagt å fortsette å trene. Nå skal jo det også bli lettere etter hvert som dagene blir lysere og lengre. Jeg vet at fysisk aktivitet er bra for hjerte, hjerne og lunger. Ja, for hele kroppen! Og det er bra for den mentale helsen. Men, dørstokkmila er drøy. Derfor er hjelpemidler som Hjertekampen så bra. Du får kunnskapsbasert støtte til å komme deg i gang.

Hjertekampen - trening på dine premisser

Trening

Vi har laget tre 8-ukers treningsprogrammer, med tilrettelagt trening på ulike nivåer. Til hver uke er det tre ulike aktiviteter. Programmet har progresjon fra uke til uke, i takt med at du blir i bedre fysisk form. Start med å velge nivå:

Hjertekampen nivå 1

Nivå 1 Ny giv!

Treningsprogram tilpasset deg som trener lite eller ingenting, er mye stillesittende eller har en funksjonsbegrensning - og trenger en ny giv og tilpasset aktivitet. Øktene skal hjelpe deg å komme i gang med trening.

Nivå 2

Nivå 2 På rett vei!

Treningsprogram tilpasset deg som er aktiv, men som ikke trener regelmessig. På rett vei passer for alle som ønsker økt aktivitet og mer strukturert trening for å komme i bedre fysisk form.

Nivå 3

Nivå 3 God flyt!

Treningsprogram tilpasset deg som er mosjonist og trener to eller flere ganger i uken. God flyt gir deg mulighet til å utfordre deg selv litt mer og gi deg økt fysisk fremgang.