Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
sunn frokost
Foto: Brooke Lark, unsplash.com

Frokost, brød og grøt

Her finner du inspirasjon til hjertegode frokoster, og ferske brød.

Frokost

Tropiske bananpannekaker med bokhvete

Tropiske bananpannekaker med bokhvete

Myke, mettende og naturlig søte pannekaker er nydelig og perfekt som frokost eller mellommåltid med pålegg. Bokhvete er fiberrikt og naturlig glutenfritt og disse pannekakene kan derfor også spises av mennesker med cøliaki eller glutenintoleranse.

Å bake sitt eget brød

Allergivennlig grovt brød med solsikkefrø og gulrot

Grovt brød med gulrot og gresskarkjerner

Mange butikkjøpte grovbrød er med nøtter. Her finner du oppskrift på et sunt og godt brød uten nøtter, men med gresskarkjerner som både smaker godt og er sunt. Brødet er bakt uten melk.

Hjemmelaget grovt brød

Hjemmelaget grovt brød

Prøv å bake ditt eget brød. Disse brødene er grove og saftige, inneholder lite salt og holder seg ”ferske” flere dager i strekk.

Fullkorn og fiber

Fullkorn inneholder ulike typer fiber som bidrar til å stabilisere blodsukkeret, holder fordøyelsen i gang og gir næring til gunstige bakterier i tarmene: Helsefordeler ved fullkorn

Produkter med fullkorn inneholder mye fiber, som igjen gir økt metthet og kan også være gunstig om man ønsker å gå ned i vekt: Kostfiber - bra for mer enn magen

Grøt er en god start på dagen

Grøt

Risgrøt uten melk

Både barn og voksne elsker risgrøt, og spesielt rundt juletider er det mange som koser seg med grøt. Her er oppskriften på risgrøt for de som trenger et alternativ uten melk.

Grøt

Grøt er virkelig tradisjonsmat, og regnes som Norges eldste varmrett. 

Grøt en flott, næringsrik start på dagen, og kan varieres på utallige måter. Du kan for eksempel toppe den litt myk margarin, eplemos, most banan, bær, tørket frukt, frø, hakkede mandler, cottage cheese, peanøttsmør osv.