Hopp direkte til innhold
Norge rundt med LHL
Frode Jahren på trening med LHL Nannestad og Gjerdrum
Foto: Anders Bergersen

Generalsekretæren trente med LHL Nannestad og Gjerdrum

Denne uken var Frode Jahren med på trening hos LHL Nannestad og Gjerdrum. Og treningen ble tøffere enn forventet!

Det var god stemning da en gjeng treningsglade LHL-medlemmer, inkludert generalsekretæren i LHL, Frode Jahren, og dagens trener, Aliye Majidi, møttes på Gjerdrum kulturhus for en morgentrening tirsdag denne uken.

Jahren tok turen til Gjerdrum for å bli med på en av de ukentlige treningene til LHL Nannestad og Gjerdrum. Han startet det nye året med å bli med på Hjertekampen, og følger et 8-ukers treningsprogram på nivå 2. Og denne morgenen, på Gjerdrum kulturhus, møter han en stor gjeng som gleder seg til å gi han en tøff treningsøkt.

"Mitt andre hjem"

To treningsglade damer forteller før treningen at det beste med treningen her i Gjerdrum er nærheten til der de bor, og at de blir en gjeng som blir godt kjent med hverandre.

Det er det beste. Vi blir veldig gode venner. Dette er som det andre hjemmet mitt, sier hun og legger til - vi er godt trent og vi beveger oss mye. Det er godt å være her både for treningen og det sosiale. Vi har vært med siden begynnelsen for 5–6 år siden.

Styrketrening, kondisjon og balanse står på programmet.

Det var veldig kjekt å være med på trening med LHL Nannestad og Gjerdrum. Treningen var tøffere enn jeg forventet og det var gøy. Jeg ble veldig imponert over det fysiske nivået til deltakerne på trimmen og tilsvarende motivert over å fortsette treningen for egen del, sier Frode etter endt treningsøkt. 

Tøft gjort

Det var veldig hyggelig å få besøk. Og det var tøft av Frode å by på seg selv og være med på treningen vår. Han må trene mer og er velkommen tilbake før sommeren for å se utviklingen, sier en av treningsinstrukørene i laget, Hilde Kristin Dahl.

Ifølge Dahl engasjerer LHL og den organiserte treningen mange i nærmiljøet:

Det bidrar til faste treningsdager, sosialt samvær med kaffe, gode samtaler og et samhold for alle som vil. Jeg må og nevne sirkeltreningen vi har en gang i uken som også har den sosiale biten. Alt dette bidrar til bedre fysisk og psykisk helse. Hele 34 personer er med på trening og like mange på sirkeltrening.

Hilde Kristin Dahl

– I 80 år har LHL jobbet for bedre folkehelse. Målet er å gi mennesker et bedre liv og en friskere hverdag. Her er LHL sine nærmere 500 treningsgrupper over hele landet, med sitt varierte treningstilbud, en svært viktig bidragsyter. Treningsgruppene bidrar til målet om flere aktive innbyggere i Norge, samt viktig primær- og sekundærforebygging av sykdom gjennom fysisk aktivitet. Det er jeg veldig stolt av, sier Jahren.

Mona Engell er studieleder og triminstruktør i LHL Nannestad og Gjerdrum.

– Vi er heldige som har Mona Engell. Hun er primus motor for alt som skjer i regi av LHL her, alt fra trim, gåturer, biljard og ikke minst den sosiale delen. Hun bruker mye av sin fritid for at vi skal ha det fint. Hun er en stor inspirasjonskilde for oss alle, sier Dahl.

Det er så givende!

Større velvære, smertefri og mer energi

Frode nærmer seg halvveis i 8-ukers programmet i Hjertekampen. Og han er så langt fornøyd med både effekten av treningen og også hvor gøy det er.

Jeg synes Hjertekampen er helt topp! Det er fleksibelt, og det er varierte og gode øvelser. Jeg har aldri vært flink til å trene balanseøvelser så det synes jeg er uvant og ekstra krevende, men også gøy. Jeg kjenner god effekt av å følge Hjertekampen. Velvære og energinivå er kanskje det jeg merker det best på hittil og i tillegg er jeg nå helt smertefri med tanke på revmatiske smerter og det er helt fantastisk! Jeg har også redusert vekta noe og det gjør godt sammen med at jeg merker at jeg blir sterkere og bruker kortere tid på de faste rundene ute.

Frode Jahren
Velkommen til Hjertekampen, med Ona Eklund, fysioterapeut i LHL

Tren med LHL: 3x30 minutter i uken for et sterkere hjerte

Bli med på Hjertekampen - aktivitet bidrar til god hjertehelse. LHL har laget Hjertekampen, et gratis, enkelt og inspirerende treningsprogram og kostholdsprogram. Det er utviklet av LHLs fysioterapeuter sammen med lege og ernæringsfysiolog.

Tren med LHL - Hjertekampen