Hopp direkte til innhold
Blåskjell i tomat- og hvitvinssaus
Foto: Synøve Dreyer

Blåskjell i tomat- og hvitvinssaus

Blåskjell bør brukes så fort som mulig når de har blitt kjøpt. Hvorfor ikke lage denne elegante middelhavsretten?

Porsjoner 2
Tidsbruk 40-60 min
Vanskelighetsgrad Enkel

Servér gjerne med brød og hjemmelaget aioli.

Slik gjør du

  1. Ha olje i en stor gryte, finhakk løk og hvitløk, og ha det oppi gryten.
  2. La løken surre til den er blank, og hell oppi boksene med tomater og buljong.
  3. Ha deretter i hakkete urter og finhakket chili. La sausen koke i minst 30 minutter.
  4. Hell over hvitvin, og la sausen få et oppkok.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Legg til slutt oppi blåskjellene, og la de koke under lokk til alle skjellene har åpnet seg.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 311 kcal
Fett 2,2 (6 E%)
hvorav mettet fett 0,3 g
Karbohydrater 14 (21 E%)
Hvorav sukkerarter 11,5 g
Fiber 4,3 (3 E%)
Protein 15,3 (20 E%)
Salt 1,1 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.