Hopp direkte til innhold
Bulgursalat med grillet kylling
Foto: Synøve Dreyer

Bulgursalat med grillet kylling

Denne salaten er god både lunken og kald. Eventuelle rester passer fint som morgendagens lunsj.

Porsjoner 4
Tidsbruk 20-40 min
Vanskelighetsgrad Medium

Slik gjør du

  1. Kok opp vann og buljongterning, hell bulguren oppi og rør om. Legg på lokket og la bulguren koke på svak varme i ca. 10 minutter. Rør om av og til så det ikke fester seg til bunnen. Ta gryten av varmen og la bulguren stå og svelle i 5 minutter.
  2. Stek kyllingbrystene i litt olje. Krydre med salt og pepper, og evt. litt annet krydder hvis du ønsker mer smak på salaten.
  3. Skjær squash og aubergine i 0,5 cm tykke, halve skiver. Legg skivene i et dørslag og strø over saltet slik at væske og bitterstoffer trekkes ut. Skrell rødløken og skjær den i båter. Skjær tomatene i båter.
  4. Klem væsken ut av grønnsakene og stek dem i olivenolje sammen med rødløk og presset hvitløk. Bland de stekte grønnsakene, oppkuttet kylling og tomatterninger med bulgur. Press over sitronsaft og bland inn strimlete basilikumblader. Bruk yoghurten som dressing.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 414 kcal
Fett 10 g (21 E%)
hvorav mettet fett 3 g
Karbohydrater 46,9 g (50 E%)
Hvorav sukkerarter 9,2 g
Fiber 8,3 g (4 E%)
Protein 29,5 g (29 E%)
Salt 0,9 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)