Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Cæsarsalat med kylling
Foto: Synøve Dreyer

Cæsarsalat med kylling

En klassisk cæsarsalat skal ha romanosalat, som er mye mer næringsrik enn isbergsalat. Hvis du ønsker en magrere dressing, kan du bruke lettmajones eller gresk yoghurt i stedet for olje og egg.

Ingredienser

  • 1 romanosalat
  • 2 kyllingbryst
  • ½ ss olje til steking
  • 1 dl krutonger (evt. hjemmelagde)
  • Fersk parmesan
  • Evt. salt + pepper
  • 1 egg
  • 2 ansjosfileter
  • 1 fedd hvitløk
  • Saft av 1 sitron
  • 2 dl olje
  • Evt. salt + pepper

Slik gjør du

  1. Vask salatbladene, og la vannet renne godt av.
  2. Ha egget i en kjøkkenmaskin sammen med ansjosen, hvitløken og halvparten av sitronsaften. Kjør maskinen på høy hastighet mens du sakte sper med oljen til du har fått en majoneskonsistens. Smak til med salt, pepper og resten av sitronsaften.
  3. Skjær et loddrett stort snitt i kyllingbrystet, men ikke gjennom. Brett ut kyllingbrystet og stek i varm stekepanne, 2–3 minutter på hver side. Smak til med salt og pepper.
  4. Bland salat og dressing og avslutt med parmesan, stekt kylling og krutonger på toppen. Server med brød til.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 598 kcal
  • Fett 53,6 g (80 E%), hvorav mettet fett 8,6 g
  • Karbohydrater 5,9 g (4 E%), hvorav sukkerarter 1,4 g
  • Fiber 1,3 g (0,5 E%)
  • Protein 22,5 g (15 E%)
  • Salt 0,6 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)