Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Fullkornwraps med kylling, guacamole og hjemmelaget tacokrydder
Foto: Synøve Dreyer

Fullkornwraps med guacamole og hjemmelaget tacokrydder

Med mye grønnsaker, bønner, fullkornswraps og hjemmelaget guacamole blir tacomåltidet både sunt og velsmakende.

Bruk gjerne hjemmelaget tacokrydder: Hjemmelaget tacokrydder - med mindre salt

Her finnner du oppskriften på guacamole

Du kan selvfølgelig kjøpe ferdig krydderblanding, men denne inneholder mer salt enn den du lager selv. Du kan gjerne lage kryddermix til flere middager av gangen.

Ingredienser

  • 8 fullkorntortilla
  • 2–3 ss olje
  • 4 kyllingbryst
  • 1 boks mais
  • 1 boks kidneybønner
  • ½–1 agurk
  • 1 boks cherrytomater
  • 1 rød paprika
  • 1 rødløk
  • revet ost
  • 1 beger lettrømme
  • evt. sorte oliven, jalapenos, og salsasaus

Slik gjør du

  1. Start med å lage tacokrydderet.
  2. Hell olje i en stekepanne, og varm opp. Klipp eller skjær opp kyllingen i biter og legg dem pannen. La kyllingbitene bli gylne, og dryss over kryddermix og eventuelt litt vann ved behov. La kyllingen steke på svak varme i noen minutter til.
  3. Mens kyllingen steker, legger du mais, bønner, rømme og oppskårne grønnsaker i hver sine skåler. Lag gjerne en guacamole, og riv opp ost.
  4. Ta aluminiumsfolie rundt tortillaene, og varm dem opp i ovnen i noen minutter på 200°C. Ta dem ut av ovnen og fjern folien, og la alle fylle det de vil av kylling, grønnsaker, ost og guacamole i hver sin wrap.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 582 kcal
  • Fett 24 g, hvorav mettet fett 9 g
  • Karbohydrater 51,5 g, hvorav sukkerarter 6 g
  • Fiber 5,9 g (x E%)
  • Protein 37 g (x E%)
  • Salt 3 g

2 fylte wraps med fyll og guacamole.

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.