Hopp direkte til innhold
Meksikansk maissuppe
Foto: Maria Arlén Larsen

Meksikansk maissuppe

Denne smakfulle suppa er næringsrik, eksotisk og rimelig. Men best av alt: den er rask å lage i en travel hverdag!

Porsjoner 4
Tidsbruk 20-40 min
Vanskelighetsgrad Medium

Server suppa med hakket chili og jalapeno, med mager kesam eller Cottage cheese. Maislapper er kjempegode til!

Slik gjør du

  1. Surr mais, hvitløk og chili i en kasserolle med litt olivenolje til det blir gyllent.
  2. Tilsett krydder og kikerter.
  3. Hell i vann og kokosmelk og la det koke opp.
  4. Hell alt over i en kjøkkenmaskin med knivblad, eller i en blender, og kjør til en glatt suppe. Du kan også bruke stavmikser direkte i kasserollen.
  5. Smak til med Seltin, tilsett mer krydder etter ønske.
  6. Tips: Dersom du vil ha suppa tynnere, tilsett mer vann eller kokosmelk. Dersom du foretrekker suppa noe tykkere, tilsett mer kikerter eller mais. Du kan øke fibermengden i suppa med å tilsette ½-1 ts fiberhusk.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 360 kcal
Fett 14 g (34 E%)
Mettet fett 7 g (18 E%)
Umettet fett 5 g (13 E%)
Karbohydrater 40 g (45 E%)
Sukkerarter 13 g (14 E%)
Fiber 12 g (7 E%)
Protein 13 g (15 E%)
Salt 2,2 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)