Hopp direkte til innhold
Salat med ovnsbakte grønnsaker
Foto: Synøve Dreyer

Salat med ovnsbakte grønnsaker

Lun og fargerik middagssalat for 2-3 personer.

Porsjoner 2
Tidsbruk 40-60 min
Vanskelighetsgrad Medium

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Skrell søtpotet og flaskegresskar og kutt i ca. 1 cm store terninger.
  3. Legg bakepapir på et stekebrett og spre grønnsakene utover. Dryss over litt pepper og stek i ca. 35 minutter, til bitene er møre.
  4. Kutt agurk, tomater, avokado og salat i biter.
  5. Sil væsken av linsene og osten og bland salaten sammen.
  6. Dressing: Smelt honningen litt i mikroen (maks 10 sekunder) for å gjøre den enklere å blande sammen med sennep og balsamico. Tøm dressingen over grønnsakene, eller server den ved siden av.

Næringsinnhold per porsjon

Energi 674 kcal
Fett 27 g (35 E%)
Mettet fett 9 g (12 E%)
Umettet fett 16 g (21 E%)
Karbohydrater 79 g (47 E%)
Sukkerarter 39 g (23 E%)
Fiber 18 g (5 E%)
Protein 21 g (12 E%)
Salt 2,1 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)