Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Trening med LHL Oslo

Elilarasi skaper treningsglede og fellesskap for kvinner!

Latteren og treningsgleden høres lang vei ut fra Jesperhallen på Stovner hvor en fast gjeng damer fra ulike kulturer treffes flere ganger i uken for å trene.

Det er Elilarasi Sripalan (54) fra Sri Lanka som står i spissen og er primus motor for den populære treningen. Fire dager i uken har hun gratis trening for kvinner i Oslo. Hun flyttet til Sverige i 1992 da det var krig i hjemlandet og kom til Norge i 1998.

Les mer om LHL Oslo.

Jeg får mange positive tilbakemeldinger fra kvinner som har vondt i skulder, rygg og nakke og som syns dette gratis tilbudet er veldig bra. Før var det bare en dag i uken, men de var så ivrige og ville ha to dager. Så nå er det to dager her på Stovner, og to dager i uken på Haugenstua i Oslo. Flere av kvinnene er med alle dagene.

Elilarasi Sripalan, treningsinstruktør LHL Oslo
Elilarasi Sripalan, treningsinstruktør LHL Oslo

En av kvinnene som begynte i januar i fjor er veldig glad for treningen.

– Jeg er glad for at jeg fikk vite om denne treningen og kom inn i gruppa. Jeg har vært med på mange andre treningsgrupper, men dette er den eneste gruppen som holder på konstant. De andre begynner og slutter. Dette er veldig bra og det er noe stabilt. Det er et sted og gå til som jeg vet at fortsetter videre fremover. Man blir kjent med folkene og får progresjon i treningen. Jeg bor her på Stovner og har ikke bil. Så jeg er veldig glad for at det er trening her, sier hun.

Et flott tilbud!

De følger LHLs treningsprogram med oppvarming, styrke, kondisjon, uttøying og avspenning. Treningen har ulik belastning så alle finner et nivå som passer for seg.

– Det er utrolig fint at Elilarasi holder i dette så vi har dette flotte tilbudet, sier en av dem. 

– De blir veldig glade av å trene. Dette er både aktivt og sosialt, sier Elilarasi.

Hun har vært trener siden 2013 og har gratis kurs 4 dager i uken!

Jeg tok kurs i nivå 1, 2 og 3. Etter det tenkte jeg at mange innvandrerkvinner sitter mye hjemme. Så jeg startet en damegruppe hvor de kunne komme å trene og treffe andre kvinner. Det er bra for helsen og det forebygger sykdommer, men også for å få de med på noe sosialt. De kommer fra ulike land og ulike kulturer og møtes her og blir kjent. Vi har og fester hvor alle tar med mat. Det er veldig koselig. Vi har sommeravslutning og avslutningsfest til jul.

Ildsjel

Elilarasi er flink til å markedsføre treningen. – Jeg er utdannet førskolelærer og har jobber i 24 år som fagpedagog i bydel Stovner, så jeg henger opp plakat om det på helsestasjonen og legger ut på Facebook. Frisklivssentralen har og informert om det og henger opp plakater flere steder. Det kommer nye kvinner til hvert år. Jeg har fått veldig fine tilbakemeldinger fra damene på treningen. Dette er og veldig bra for meg. Jeg får hjulpet dem og samtidig trent selv, sier Elilarasi.

Hun ble medlem i LHL i 2012

Jeg trente et annet sted, så tenkte jeg at det var lettere å starte en egen gruppe. Men jeg ble gjort oppmerksom på LHL, så da ble jeg medlem. Jeg har ingen sykdom. Jeg ringte og spurte om de har kurs og fikk beskjed om at jeg kunne komme på trenerkurs. Så startet jeg en gruppe på Stovner siden jeg bor her. Det er bra å hjelpe andre, og jeg liker å hjelpe disse damene. Jeg har tre voksne døtre. De har og hjulpet meg mye. Jeg er veldig aktiv. Lørdag spiller jeg basketball og søndag går jeg på svømming, i tillegg til treningen i ukedagene, ler hun.

Kvinnegrupper

Mange liker ikke å trene i blandede grupper med menn. Så derfor er en ren damegruppe veldig bra. Det har fungert bra nå i 10 år. De får gratis trening 4 dager i uken.

Elilarasi gjør dette som frivillig ved siden av full jobb. På denne gruppa er det kvinner fra mange ulike kulturer; blant andre Pakistan, India, Sri lanka, Sverige, Norge, Marokko og Iran.

– På Haugenstua var vi over 100 damer, så jeg delte de i to grupper. Mange damer ønsker mest å trene på nivå 3. På Haugenstua er det og mange unge damer mellom 50 og 60. Mange sier at de før var både overvektige og slappe. Nå er de slanke og aktive. Før hadde de vondt i ryggen, skuldrene og nakken, nå har de ikke så mye plager og alt er mye enklere. Jeg blir veldig glad av sånne tilbakemeldinger for jeg skjønner da at jeg har gjort en god jobb. Treningen er veldig viktig, akkurat som medisin, sier Elilarasi.

Hyggelig sosialt fellesskap

Kvinnene er veldig glade for å kunne komme hit og trene og treffe hverandre.

På vinteren satt de mye hjemme alene. Nå sier de at de sover bedre og at de er mer aktive. Dette er en fin sosial arena for dem. Selv om de ikke kan trene en dag så kommer de uansett for det sosiale. Da sitter de på siden og ser på og skravler etterpå. Det er så bra. De kommer ut, får frisk luft, trener, treffer andre.

Kvinnene klapper og takker for treningen, og de er unisont enige om at Elilarasi gjør en fantastisk jobb!