Undervisningspakke med filmer om tuberkulose
LHL Internasjonal har i samarbeid med de somaliske organisasjonene SOEEG og De Forente Somaliske Kvinner, Vestre Viken helseforetak og Drammen kommune utviklet en undervisningspakke om tuberkulose.
Det er mangel på kunnskap om tuberkulose i Norge i dag, både blant personer som har økt risiko for å utvikle tuberkulose, og helsepersonell. Dette fører til at symptomer ofte ikke blir gjenkjent, og at sykdomstilfeller ikke oppdages før det har gått lang tid. I tillegg er det mange fordommer og mye frykt forbundet med tuberkulose, som gjør det vanskelig for personer som er rammet av sykdommen. Derfor har LHL Internasjonal og samarbeidspartnere laget en undervisningspakke som er spesielt tilpasset målgruppenes behov.
Pakken kan brukes til å gi undervisning på introduksjonssentre, asylmottak og andre steder man når personer i risikogrupper, og sette folk i stand til å oppsøke helsevesenet ved symptomer.
Filmer om tuberkulose
Pakken inkluderer to filmer om tuberkulose; en animasjonsfilm og en film med intervjuer av tidligere pasienter.
Animasjonsfilmen forklarer på en enkel måte viktige medisinske fakta om tuberkulose og tuberkulosebehandling i Norge.
I intervjufilmen forteller tre tidligere tuberkulosepasienter sine historier: om det å bli syk og om redselen de følte i denne situasjonen, møtet med helsevesenet og den lange behandlingstiden, og det å bli frisk. Vi får også høre hvordan de bruker sykdomserfaringene på en positiv måte i livene sine etter at de ble friske.
Innhold i undervisningspakken
- Filmer om tuberkulose
- Elektronisk presentasjon om tuberkulose og det norske helsevesenet
- Manuskript som hører til presentasjonen
- Ark med ofte stilte spørsmål og svar
- Oppgaver for gruppearbeid
- Informasjonsplakat som kan brukes for å annonsere en undervisning
- Brukerveiledning for hele undervisningspakken.