Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Påskeegg
Foto: Shutterstock

Allergivennlig påskeegg

Alle barn, og mange voksne, vil gjerne ha påskeegg. Med litt omtanke kan man utmerket godt fylle påskeegget med allergitrygt påskegodteri.

Ta hensyn til den allergien barnet har. Det er ikke nødvendig å unngå "alt til alle". De fleste som har matallergi reagerer på en eller to matvarer.

Les varedeklarasjonen

Velg godteri emballert med tydelig varedeklarasjon. Godteri fra selvplukk blandes lettere og kan inneholde smuler og søl fra de andre boksene.

Les varedeklarasjonen nøye for å forsikre deg om at det ikke er uønskede ingredienser i noe av innholdet.

Tips til allergivennlige alternativer

Her er noen tips for noen av de vanligste allergiene; allergi mot melk, egg, gluten, nøtter eller peanøtter. 

  1. Fyll opp påskeegget med gelegodteri, skumfigurer, sukkertøy, marshmallows, upoppet popkorn til å poppe i olje, frisk eller tørket frukt.
  2. Utvalget i tørket frukt er stort og kan tilpasses hver enkelt persons smak. For eksempel kan man bruke bananchips, aprikos, fiken, mango eller rosiner.
  3. Ved hveteallergi eller cøliaki er det gluten man skal unngå. Forsikre deg da om at sjokoladen ikke er fylt med kjeks eller annet glutenholdig fyll. Velg glutenfri lakris.
  4. Det er ofte melk i sjokolade, men det finnes melkefri sjokolade. Mørk sjokolade er ofte melkefri, og Plamil har egen melkefrie varianter.

Mindre sukker, like mye moro

Ønsker man mindre sukker kan man også legge små leker, figurer, påskepynt, sokker, buff, solbriller, solkrem, små spill og puslespill, kortstokk eller lignende i egget.

Lykke til og god påske!