Hopp direkte til innhold

Brosjyrer

Her kan du laste ned brosjyrer fra LHL

Ny brosjyre er nå ute ute på 10 språk. En av fem i Norge lever med etablert hjerte- og karsykdom, eller høy risiko for slik sykdom. Det er ca 1,1 millioner personer som bruker legemidler for å forebygge eller behandle hjerte- og karsykdom. Det antas at antallet personer med hjerte- og karsykdom vil øke i årene framover (se fhi.no). 14,7 prosent av Norges innbyggere er innvandrere (se ssb.no) som i varierende grad kan snakke det norske språket.

Få gode råd og tips for en sunn livsstil. Lær mer om kosthold, fysisk aktivitet og stress for å ta best mulig vare på hjertet ditt!

Brosjyren inneholder viktig informasjon til deg som har angina pectoris eller har hatt hjerteinfarkt!

Informasjon til deg som har angina pectoris eller har hatt hjerteinfarkt

Undersøkelser og behandling / rehabilitering og livsstilsendring

LAST NED | Brosjyren er utgitt på norsk, engelsk, polsk, ukrainsk, somali, urdu, tyrkisk, russisk, arabisk og persisk.

Nyttige nettsider og referanser

 

Kosthold og ernæring

Enkle råd for et sunt kosthold

Uten riktig mat og drikke ... Enkle råd for et sunt kosthold. Brosjyren presenterer LHLs seks kostholdsråd for et hjerte- og lungevennlig kosthold

Kosthold for deg som bruker Marevan

Kostholdsråd for personer som bruker Marevan. Bruker du Marevan, er det viktig å være bevisst på kostholdet. En del matvarer kan påvirke blodets leveringsevne.

Å leve med:

Hjerter i lyst og nød

Om seksualitet og hjertesykdom. Mange faktorer påvirker vår seksualfunksjon. Les om hvordan hjertesykdom og legemidler kan påvirke sexlivet. Det finnes hjelp!

Pasientinformasjon om hjertesvikt

Hva er hjertesvikt og hva innebærer det? Hvor alvorlig er det? Hvordan vil en hjertesviktdiagnose påvirke livet ditt og hverdagen din?

Til deg som bruker oksygen

Informasjon om bruk av langtids oksygenbehandling (LTOL). Brosjyren gir kunnskap om hvordan oksygenutstyr fungerer.

Å leve med hjertesykdom

Her gis medisinsk informasjon, praktiske råd om levesett for deg med hjertesykdom. Brosjyren omtaler spesielt hjerteinfarkt og angina pectoris.

Å leve med lungesykdom

Brosjyren beskriver spesielt astma og kols. Les om medisinske fakta, praktiske råd om levesett og hvordan takle sykdom.

Å være pårørende til en lungesyk

I dette informasjonsheftet kan du som er pårørende få noen praktiske råd om forhold omkring kronisk lungesykdom og ernæring, trening med mer.

Informasjon om legemiddelbruk

Praktiske råd om legemiddelbruk til pasienten.

Om hjerneslag

Hjerneslag - hva nå?

Fakta, tips og råd til slagrammede og pårørende. Helhetlig og omfattende brosjyre om hjerneslag, konsekvensene av slag og tips om hvordan mestre en hverdag som slagrammet eller pårørende.

Skrevet av anerkjente fagpersoner, med innspill fra slagrammede og pårørende. Innholdet strekker seg fra forebygging til behandling og rehabilitering. Det er egne kapitler om blant annet rettigheter og pårørende. En rød tråd i brosjyren er fakta kombinert med tips og råd.

Du kan også bestille heftet i nettbutikken vår og få tilsendt det antallet du trenger.

Deler av temaheftet er oversatt til engelsk: Living with stroke

Fatigue – den usynlige fienden

Fakta om fatigue, gode råd og tips til deg som sliter med utmattelse. Nyttig informasjon for slagrammede, pårørende, helsepersonell og andre. Slagrammede gir enkle hverdagsråd om hvordan du kan mestre fatigue.

Skrevet av anerkjente fagpersoner, med innspill fra slagrammede og pårørende.

Du kan også bestille heftet i nettbutikken vår og få tilsendt det antallet du trenger.

 

Om afasi

Afasi – hva nå?

Brosjyren er laget for afasirammede, pårørende og helsepersonell. Den informerer om hva afasi er og hva som er viktig når du har fått afasi.

Afasi og samliv

Å leve sammen med afasi kan være utfordrende - for begge parter. Språkvansker hos en av partene vanskeliggjør kommunikasjon for begge. Her er noen råd til hvordan man kan møte utfordringer i et samliv, samt noen brukererfaringer.

Afasipårørende - hva nå?

Den som står ved siden av står også midt oppi

Da vi fikk afasi – pårørende forteller

Mange som opplever afasi i familien kan fortelle at det påvirker sosial omgang, relasjoner og følelser. Innholdet er basert på erfaringer, tips og råd fra pårørende, personer med afasi og fagpersoner.

Gi tid

GI TID-brosjyren gir råd om hvordan man best møter med en person med afasi