Om afasi
Afasi er en språkforstyrrelse som følge av sykdom eller skade i hjernen. Det innebærer vansker med å bruke og oppfatte muntlig språk, samt vansker med å lese og skrive.
Afasiforbundet i Norge er fra 1. januar 2023 del av LHL, som LHL Hjerneslag og Afasi. Alt innhold på afasi.no er flyttet hit.
Afasiforbundet har arbeidet for at mennesker med afasi og andre ervervede kommunikasjonsvansker og deres pårørende skal oppnå full deltakelse og likestilling i samfunnet.
Arbeidet fortsetter, nå som LHL Hjerneslag og Afasi. Nå er vi en større organisasjon, mer kraft og flere medlemmer bak kravene.
Les om afasi
Tema: afasi
Materiell om afasi
Les mer om
Podkast om afasi: Afasi er en språkforstyrrelse som følge av sykdom eller skade i hjernen. Du får høre mer om dette og hvordan man kan leve godt selv om man har problemer med språket.
Apper for afasi
Dette er en oversikt over apper som kan være relevante for voksne med afasi.
Telefon Her kan du få hjelp
Vi driver rådgivingstjeneste med slagsykepleier og logoped, vi har eget pasientombud (for medlemmer) og du kan kontakte "ReHabiliteringstelefonen".
Rådgiving fra slagsykepleier
Slagsykepleier Marita Lysstad Bjerke har bred erfaring fra hjerneslagområdet, blant annet fra sykehus. Hun kan bistå med faglig veiledning og råd.
Telefon 22 79 90 10
Tirsdager kl. 12–15, onsdager kl. 17–21
Rådgiving fra logoped
Logoped Vanessa Seidler Krone har mer enn 15 års erfaring som logoped med spesialisering på afasi og andre ervervede logopediske vansker etter hjerneslag. Hun svarer på spørsmål om språk-, tale-, stemme- og svelgevansker.
Telefon 22 79 90 10
Tirsdager kl. 17–20
Rettigheter fra pasientombud
LHL sitt pasientombud kan bistå med juridiske råd, veiledning eller konkret bistand i en sak som har sammenheng med hjerneslag.
Ta kontakt med LHLs pasientombud Atle Larsen på telefon 41 54 69 63 eller e-post .
"ReHabiliteringstelefonen"
Kan hjelpe med informasjon og veiledning om tjenester og tilbud innen rehabiliterings- og habiliteringstjenester i din helseregion. De fire helseforetakene er gjennom RKE ansvarlige for tjenesten. Telefonen betjenes av helsepersonell.
Telefon: 800 300 61
Mandag–fredag kl. 9–15