
Hjerneslag kan ramme i alle aldre, også barn og ungdom under 18 år. Interessegruppen LHL Hjerneslag Barn og Ungdom er for disse, og deres pårørende.
Gruppen skal jobbe for de aller yngste slagrammede og pårørendes interesser, samt etablere møteplasser og treffpunkter for informasjon og erfaringsutveksling.
Les saken: Vil jevne ut forskjellene!
Les mer om hjerneslag hos barn og unge
Slag hos barn - en håndbok for familier
Magasin om slag hos barn. Vi håper dette er til hjelp, for både barn, ungdom, pårørende og andre.
Overganger mellom ulike livsfaser
Takk til Camilla Bartnes og Amanda Karlsen ved Noroff School of Technology and Digital Media, som ønsket å produsere denne filmen til oss.
Pasientens pårørende er etter pasient- og brukerrettighetsloven tillagt bestemte funksjoner avhengig av hvem pasienten er. Pårørende skal motta informasjon og opplæring av sykehuset for å kunne ivareta rollen som pårørende til den som har hatt hjerneslag.
Kommunen har ansvar for å tilby støtte til pårørende med særlig tyngende omsorgsoppgaver i etterkant av sykehusoppholdet. Kommunen har også plikt til å foreta en selvstendig vurdering av de pårørendes behov, og tilby pårørendestøtte i form av avlastning, omsorgsstønad, veiledning og opplæring.
Se alle våre tilbud: Vi kan hjelpe deg
Navn | Verv | E-post | Mobil |
---|---|---|---|
Bente Nicolaysen | Leder | 91 87 80 06 |
Dataspill kan hjelpe deg i rehabiliteringen etter hjerneslag! Sunnaas sykehus gir deg svaret på hvilke spill som trener opp hvilke funksjoner.
Gå til spilldegbedre.no
Hjerneskada - en hoderystende podkast
Laget av mor og skuespiller Irene J. Ahnéll. I februar 2018 ble Ahnélls datter, som da var seks år, utsatt for en ulykke. Hun pådro seg alvorlig hodeskade og moderat ervervet hjerneskade (EHS). Podkasten tar for seg ulike tema om ervervede hjerneskader hos barn og unge. Støttet av Stiftelsen Dam og Stiftelsen Fritt Ord.
Bente Nicolaysen fra Akershus tar imot telefoner fra pårørende til barn og unge (fra 0 til ca. 18 år) som har hatt hjerneslag. Bente er mor til Liam, som fikk første hjerneblødning da han var sju år, og senere som 13-åring.
Hun er også likeperson på Cathinka Guldbergs sykehus (tidligere LHL-sykehuset Gardermoen).
Hun har erfaring med hjerneblødning (cerebral AVM) og hvilke utfordringer svært unge slagrammede og deres pårørende møter i helsevesenet, skolevesenet og på andre samfunnsområder.
Martin Aasen Wright tar i mot telefoner fra familier, hvor en av foreldrene er rammet av slag i ung alder. Martins snakker med både slagrammede og pårørende fra hele landet.
Martin fikk hjerneslag 41 år gammel og som tillitsvalgt i LHL Hjerneslag har han flere ganger delt sine erfaringer gjennom foredraget «Pappa, er du sint?», i intervjuer i pressen og kronikker, og bloggen Slagpappa.
Du treffer Martin enklest på kveldstid, eller ved å sende en e-post.