Filmer
Filmer om afasi, og om hjerneslag.
Filmer om afasi
Film fra NRK Super om Marlene som har en mamma med afasi:
Bli med heim – episode 7
Afasi - orda er borte
Hva er afasi?
Animasjonsvideo om afasi
GI TID - det hjelper personer med kommunikasjonsvansker
Animasjonsfilm om afasi, produsert av Aivolitto (Hjärnforbundet i Finland). Filmen er et samarbeid i Nordisk Afasiråd, oktober 2020
Film om afasi
Hverdag med afasi
Denne filmen gir et innblikk i hverdagen til personer med afasi.
Om hjerneslag
Det usynlige etter hjerneslaget
Livet etter hjerneslaget
Hvordan er hverdagen etter hjerneslaget? Filmen er støttet av Helsedirektoratet, og produsert av Sanden media.
Livsmestring ved fatigue etter kritisk sykdom
Hilde Magelssen er slagrammet med blodpropp i lillehjernen i januar 2015. Hun forteller om sine erfaringer med fatigue i sin hverdag. Hun forteller om betydningen av å sette mental og sosial helse i fokus. Hvordan hun taklet å miste den hun er og hva hun sto for. Om all analyseringen av hvilke begrensninger fatigue og hennes nye evner satte for henne. Hun forteller om verdien av å finne de riktige verktøyene for økt livskvalitet, som gjorde at hun fant balanse i eget energi-regnskap. Mest sannsynlig vil du finne gjenkjennelse i hennes fortelling. Du vil da kjenne at du ikke er alene om de følelsene og de utfordringene du har i din hverdag.
Livet og hverdagen - en berg- og dalbane!
Marita Lysstad Bjerke, LHL Hjerneslag
Mine mestringstips for en bedre hverdag
Martin Aasen Wright, slagrammet og likeperson for slagrammede familier
Filmer fra LHL Hjerneslag Ung
LHL Hjerneslag Ung Rogaland har laget noen filmer som vi håper mange kan ha nytte av.
Det er tre filmer, med tema: "Å være hjemme med barn", "Om ensomhet" og "Å be om hjelp".
Å være hjemme med barn
«Å være hjemme med barn kan være krevende for mange med kognitive utfordringer, som hjerneslag. Det ble spesielt tydelig da koronaen kom, og skoler og barnehager stengte. Nå skal du få møte to småbarnsforeldre som forteller om økt utmattelse og sinne, og hvordan det rammer familien. Og du skal få treffe en psykolog som gir gode råd.
Om ensomhet
Mange slagrammede kan føle seg isolerte og ensomme, og da koronaen stengte ned samfunnet 12. mars 2020 ble ensomheten enda tydeligere. Å oppleve at andre ikke forstår kan være vanskelig, og hva kan du gjøre selv for å bryte ut av ensomheten? Møt tre som tør å åpne opp om sine erfaringer, og en psykolog som gir gode råd.
Å be om hjelp
Under koronaen opplevde mange slagrammede et stort behov for ekstra hjelp. Men tør du å spør om hjelp, eller vil du klare det meste selv? Tre slagrammede deler sine erfaringer, og en psykolog kommer med gode råd.