Gulrotmos med appelsin
Dette er en frisk og lett mos som kan erstatte potet- eller rotmos ved både kjøtt- og fiskemiddager.
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
Orange og gule gulrøtter sammen med duften og smaken av appelsin passer til mange middagsretter.
Tips: Prøv med regnbuegulrøtter - garantert en vinner blant både store og små.
Ingredienser
- 1 kg gulrøtter, delt i skiver.
- 1 ts salt
- 2 ss matfløte
- 1 ss olivenolje
- 1 ½ ss finhakket mynte
- ½ ts revet appelsinskall, tilsett evt. mer etter smak
- Eventuelt ørlite sterk saus, f.eks. Tabasco-saus, etter smak
Slik gjør du
- Kok opp gulrøtter i vann med litt salt, la det koke på svak varme til gulrøttene er møre, ca. 20-25 minutter.
- Sil av vannet, og la gulrøttene stå i noen minutter. I mellomtiden varmer du opp matfløte sammen med olje, mynte, appelsinskall og eventuelt sterk saus, på svak varme.
- Hell gulrotskivene tilbake til kjelen og mos dem sammen med fløteblandingen. La det gjerne være litt biter i mosen. Du kan også bruke stavmikser eller blender dersom du ønsker en helt glatt puré.
- Tilsett eventuelt mer appelsinskall og/eller salt før du serverer.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 130 kcal
- Fett 4,3 g, hvorav mettet fett 1,3 g
- Karbohydrater 17,1 g, hvorav sukkerarter 16,6 g
- Protein 1,9 g
- Fiber 6,8 g
- Salt 0,8 g