Hopp direkte til innhold
Bakte epler
Foto: Shutterstock

“Eplekake”-eple

Fylt eple med pepperkaketopping.

Porsjoner 1
Tidsbruk 40-60 min
Vanskelighetsgrad Medium

Eplene bakes i ovnen i 30 minutter før du smuldrer over toppingen og steker videre i 5 minutter.

Smuldredeig:

  • 1 knust pepperkake (én stor eller to-tre små)
  • ½ ss små havregryn
  • ½ ts brunt sukker*
  • 1 ts lettmargarin

"Eplekaken" er svært varm når du tar den ut av ovnen, så la den avkjøles litt før du spiser eller serverer.

 

 

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Kutt av toppen på eplet, omtrent 1 cm. Hul ut mesteparten av fruktkjøttet med en liten skje, la det være igjen ca. ½ cm. Kast frø og kjerne.
  3. Hakk opp fruktkjøttet og legg det i en skål. Tilsett sukker/søtningsstoff, kanel og bland det sammen. Fyll det hule eplet med epleblandingen og press den ned med en skje.
  4. Sett eplet på et brett med bakepapir eller i en smurt ildfast form, dekk med aluminiumsfolie og bak i ovnen i 30 minutter.
  5. Mens eplet står i ovnen, blander du godt sammen alle ingrediensene til toppingen.
  6. Fjern folien fra eplet, smuldre toppingen over og stek videre til toppingen har begynt å brune (om lag 5 minutter), men pass på så det ikke blir svidd!

Næringsinnhold per porsjon

Energi: 230 kalorier
Fett: 3,6 gram
Mettet fett: 0,5 gram
Karbohydrater: 44 gram
Tilsatt sukker: 18 gram
Protein: 2 gram
Kostfiber: 5 gram

* Dersom du bytter ut brunt sukker med kunstig søtstoff kan du spare ca. 50 kalorier og 80 % av sukkeret i oppskriften.