Hopp direkte til innhold
Gratinert løksuppe
Foto: Synøve Dreyer

Gratinert løksuppe

Løksuppe er sunt, enkelt og billig. Perfekt kosemat en lørdagskveld.

Porsjoner 4-6
Tidsbruk 40-60 min
Vanskelighetsgrad Medium

Spis suppen som den er, eller ha den i porsjonsskåler med brød og revet ost over, og gratinér i ovnen.

Slik gjør du

  1. Hakk hvitløk, og fres i olje i en stor gryte. Skjær løken i tynne strimler, og ha i gryten. La løken surre til den har blitt blank.
  2. Dryss over hvetemel, og rør rundt. Hell over buljong, og ha i finhakket chili og resten av krydder/urtene.
  3. La suppen småkoke i minst 20 minutter.
  4. Spis suppen som den er, eller hell over i porsjonsskåler, legg i en skive brød i hver skål, og ha over litt revet ost.
  5. Gratiner i ovnen på 180 grader til osten er gyllen (5 min)

Næringsinnhold per porsjon

Energi 316  kcal
Fett 15,3 g ( 43%)
hvorav mettet fett 4,2 g
Karbohydrater 29,1 g (41 E%)
Hvorav sukkerarter 12,7 g
Fiber    6,2 g (4 E%)
Protein    12,8 g (16 E%)
Salt    3,5 g

 (Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet