Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Grøt
Foto: Cappelen Damm

Risgrøt uten melk

Både barn og voksne elsker risgrøt, og spesielt rundt juletider er det mange som koser seg med grøt. Her er oppskriften på risgrøt for de som trenger et alternativ uten melk.

Ved nøtteallergi er en hvit linse et godt alternativ til mandel i grøten.

Ingredienser

  • 2 dl grøtris/risgryn
  • 4 dl vann
  • 5 dl Oatly iMat Havrefløte blandet med 5 del vann (1 l totalt)
  • ½ ts salt

Slik gjør du

  1. Kok opp 4 dl vann og dryss i grøtris/risgryn. Kok opp under omrøring. Tilsett salt. Kok til vannet er trukket inn.
  2. Spe med blandingen av havrefløte og vann. Sett kjelen på rist og la grøten trekke ferdig.
  3. Serveres med sukker og kanel. Husk melkefri margarin til smørøye.

Næringsinnhold per porsjon

Oppskriften er hentet fra

Cappelen Damm - Allergikokebok for hele familien