Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Pavlova med bær
Foto: Shutterstock

Pavlova uten melk og gluten

Pavlova kan enkelt lages uten melk og gluten ved å velge alternative produkter istedenfor tradisjonell kremfløte.

Til fyll: 1 pakke melkefri fløte (for eksempel Alpro Soya Alternativ til kremfløte Gryr kremfløte eller GoGreen Visp) – visp til med litt sukker eller vaniljesukker etter smak.

Pynt med rikelig med frukt og bær. Velg gjerne bringebær og blåbær som de aller fleste tåler.

Ingredienser

  • 4 stk eggehviter
  • 225 gr sukker
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 ss Maizena
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du

  1. Bland sukker, Maizena og vaniljesukker.
  2. Visp eggehvitene stive. Hell i eddiken mens du visper.
  3. Tilsett den tørre blandingen, litt og litt mens du fortsatt visper.
  4. Fordél massen på en plate, ca 20 cm i diameter.
  5. Settes inn i ovnen ved 200 grader. Når du har satt den inn senker du temperaturen til 100 grader.
  6. Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø på yttersiden.
  7. Avkjøles før fyllet legges på.
  8. Pynt med rikelig med frukt og bær. Velg gjerne bringebær og blåbær som de aller fleste tåler.

Næringsinnhold per porsjon