Pavlova uten melk og gluten
Pavlova kan enkelt lages uten melk og gluten ved å velge alternative produkter istedenfor tradisjonell kremfløte.
-
Porsjoner: 8
-
Tidsbruk: Over 60 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Til fyll: 1 pakke melkefri fløte (for eksempel Alpro Soya Alternativ til kremfløte Gryr kremfløte eller GoGreen Visp) – visp til med litt sukker eller vaniljesukker etter smak.
Pynt med rikelig med frukt og bær. Velg gjerne bringebær og blåbær som de aller fleste tåler.
Ingredienser
- 4 stk eggehviter
- 225 gr sukker
- 1 ts hvitvinseddik
- 1 ss Maizena
- 1 ts vaniljesukker
Slik gjør du
- Bland sukker, Maizena og vaniljesukker.
- Visp eggehvitene stive. Hell i eddiken mens du visper.
- Tilsett den tørre blandingen, litt og litt mens du fortsatt visper.
- Fordél massen på en plate, ca 20 cm i diameter.
- Settes inn i ovnen ved 200 grader. Når du har satt den inn senker du temperaturen til 100 grader.
- Stek kaken ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø på yttersiden.
- Avkjøles før fyllet legges på.
- Pynt med rikelig med frukt og bær. Velg gjerne bringebær og blåbær som de aller fleste tåler.