Pepperkaker uten egg og melk sikrer julestemningen
Pepperkaker er julens favoritt for mange. Her får du en oppskrift helt uten egg og melk.
-
Tidsbruk: Over 60 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
- 2 dl sukker
- 0,25 dl lys sirup
- ½ dl vann
- 1 ts kanel
- ½ ts malt ingefær
- ½ ts nellik
- ½ ts natron
- 7 dl hvetemel
- 150 g melkefri margarin
Slik gjør du
- Smelt smør, sirup og sukker med vann. Rør inn ingefær, nellik og kanel og avkjøl blandingen. Spe inn mel tilsatt natron, og rør til en glatt og jevn røre.
- La deigen hvile i kjøleskap over natten. Lag figurer og stek på 150 grader midt i ovnen i 12-15 minutter.
- Skal du bake pepperkakehus kjevler du litt tykkere stykker, 3-4 mm tykke. Vegger og tak stekes så godt at de ikke er myke, da slipper du at huset siger. Delene blir også jevnere i kanten om du skjærer dem ut på stekebrettet.
- Husk at melisglasur og pynt også skal være uten melk og egg. Seigmenn og annet gelegodteri egner seg godt.