Pepperkaker uten melk
Nå er det på tide å bake kaker til jul! Hvorfor ikke starte med pepperkakene nå?
-
Tidsbruk: Over 60 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
Kilde: Oppskriften er hentet fra Trines matblogg og gjort melkefri av LHL Astma og allergi.
Ingredienser
- 250 g sukker
- 2 dl lys sirup (250 g)
- 1 ss kanel
- ½ ss malt ingefær
- ¼ ss nellik
- 250 g melkefri margarin
- 1 ss natron
- 2 egg
- 650-800 g hvetemel
Slik gjør du
- Varm opp sukker og sirup i en gryte.
- Tilsette krydder og bland deretter inn natron.
- Rør inn smøret mens det smelter.
- Visp sammen eggene og bland dem inn.
- Tilslutt rører du inn mel til deigen er passe fast.
- Sett pepperkakedeigen kjølig i noen timer, gjerne over natten.
- Stek pepperkakene ved 200–225 grader (over- og undervarme), midt i ovnen, til kakene er ferdigstekt, i ca 7-10 minutter.