Blåskjell i tomat- og hvitvinssaus
Blåskjell bør brukes så fort som mulig når de har blitt kjøpt. Hvorfor ikke lage denne elegante middelhavsretten?
-
Porsjoner: 2
-
Tidsbruk: 40-60 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
Servér gjerne med brød og hjemmelaget aioli.
Ingredienser
- Rapsolje
- 1 nett med blåskjell
- 3 fedd hvitløk
- 1 liten løk
- 2 bokser hakkete tomater
- 2 dl fiskebuljong
- En god bunt med basilikum
- En god bunt med timian
- 1/2–1 chili
- Salt og pepper
- 1/2 flaske hvitvin (spør på polet hvilken som kan passe)
Slik gjør du
- Ha olje i en stor gryte, finhakk løk og hvitløk, og ha det oppi gryten.
- La løken surre til den er blank, og hell oppi boksene med tomater og buljong.
- Ha deretter i hakkete urter og finhakket chili. La sausen koke i minst 30 minutter.
- Hell over hvitvin, og la sausen få et oppkok.
- Smak til med salt og pepper.
- Legg til slutt oppi blåskjellene, og la de koke under lokk til alle skjellene har åpnet seg.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 311 kcal
- Fett 2,2 (6 E%), hvorav mettet fett 0,3 g
- Karbohydrate 14 (21 E%), hvorav sukkerarter11,5 g
- Fiber 4,3 (3 E%)
- Protein 15,3 (20 E%)
- Salt 1,1 g