Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Torsk med hjemmelaget blomkålpuré og tomat- og basilikumsaus
Foto: Synøve Dreyer

Torsk med hjemmelaget blomkålpuré og tomat- og basilikumsaus

Blomkål i potetmosen er en lur måte å “snike” inn mer grønnsaker i middagen på.

Fisken skal stå i ovnen på 160 grader til den skiver seg, ca. 15 minutter.

Ingredienser

  • 600–800 gram torskefilet
  • Olivenolje
  • 10–20 grønne bønner per person
  • 1 blomkål
  • 4 potet, i biter
  • 3 fedd hvitløk
  • 1–2 ss margarin
  • 2 ss lettrømme
  • 20 cherrytomater
  • Basilikum, frisk
  • 10 stk sorte oliven
  • Pinjekjerner
  • Fersk chili
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 160°C. Krydre fisken med salt og pepper og legg den i en ildfast form. Vent med å sette fisken i ovnen til du er ferdig med å lage potet- og blomkålpuré.
  2. Potet- og blomkålpuré: Kok opp en stor gryte med vann, uten salt! Vask og skrell potetene, kutt den i store biter og ha nedi det kokende vannet sammen med grovkuttet hvitløk. Del blomkålen i buketter og ha i vannet. Kok til både blomkål og poteter er myke. Hell av vannet, la det siste vannet dampe av, og mos poteter og blomkål med en stavmikser. Ha i margarin, salt og pepper, og smak til med lettrømme.
  3. Sett puréen til side, og sett fisken i ovnen. Fisken skal stå til den skiver seg, ca. 15 minutter. Kok opp vann med litt salt i til bønnene, og kok bønnene i 3–5 minutter til de er møre. Samtidig lager du tomat- og basilikumsausen.
  4. Tomat- og basilikumsaus: Skjær tomat i små terninger og hakk basilikum. Varm opp 1,25 dl olivenolje olje, og tilsett tomat, basilikum og finhakk hvitløk etter smak. Ha i oliven, og smak til med salt og pepper.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 578 kcal
  • Fett 39,4 g (60 E%), hvorav mettet fett 6,8 g
  • Karbohydrater 16,7 g (14 E%), hvorav sukkerarter 7,6 g
  • Fiber 6,2 g (2 E%)
  • Protein 36,9 g (26 E%)
  • Salt 1,48 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.