Torsk med hjemmelaget blomkålpuré og tomat- og basilikumsaus
Blomkål i potetmosen er en lur måte å “snike” inn mer grønnsaker i middagen på.
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Fisken skal stå i ovnen på 160 grader til den skiver seg, ca. 15 minutter.
Ingredienser
- 600–800 gram torskefilet
- Olivenolje
- 10–20 grønne bønner per person
- 1 blomkål
- 4 potet, i biter
- 3 fedd hvitløk
- 1–2 ss margarin
- 2 ss lettrømme
- 20 cherrytomater
- Basilikum, frisk
- 10 stk sorte oliven
- Pinjekjerner
- Fersk chili
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Sett ovnen på 160°C. Krydre fisken med salt og pepper og legg den i en ildfast form. Vent med å sette fisken i ovnen til du er ferdig med å lage potet- og blomkålpuré.
- Potet- og blomkålpuré: Kok opp en stor gryte med vann, uten salt! Vask og skrell potetene, kutt den i store biter og ha nedi det kokende vannet sammen med grovkuttet hvitløk. Del blomkålen i buketter og ha i vannet. Kok til både blomkål og poteter er myke. Hell av vannet, la det siste vannet dampe av, og mos poteter og blomkål med en stavmikser. Ha i margarin, salt og pepper, og smak til med lettrømme.
- Sett puréen til side, og sett fisken i ovnen. Fisken skal stå til den skiver seg, ca. 15 minutter. Kok opp vann med litt salt i til bønnene, og kok bønnene i 3–5 minutter til de er møre. Samtidig lager du tomat- og basilikumsausen.
- Tomat- og basilikumsaus: Skjær tomat i små terninger og hakk basilikum. Varm opp 1,25 dl olivenolje olje, og tilsett tomat, basilikum og finhakk hvitløk etter smak. Ha i oliven, og smak til med salt og pepper.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 578 kcal
- Fett 39,4 g (60 E%), hvorav mettet fett 6,8 g
- Karbohydrater 16,7 g (14 E%), hvorav sukkerarter 7,6 g
- Fiber 6,2 g (2 E%)
- Protein 36,9 g (26 E%)
- Salt 1,48 g
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.