Frisk havregrynsgrøt med granateple og kanelmarinert pære
En lekker vri på den gode, gamle havregrøten!
-
Porsjoner: 1
-
Tidsbruk: Under 20 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
Havregrøten blir enda bedre når du topper den med fersk frukt!
Ingredienser
- 1,5 dl vann
- 1,5 dl lettmelk (ekstra lett)
- 1,5 dl havregryn
- ¼ ts Seltin (mineralsalt)
- 1 liten pære, i biter
- ½ ts kanel, malt
- ½ ts sukker
- ¼ granateple
Slik gjør du
- Tilsett vann, lettmelk, havregryn og salt i en liten kasserolle. Kok opp og småkok til grøten har tyknet. Husk å røre så den ikke svir seg i bunnen.
- Bland pærebiter og kanel godt sammen. Ta granateplekjernene ut av skallet.
- Ha grøten i en skål. Dryss pære og granateple over og gi retten en ørlite dryss sukker til slutt (evt. annet søtstoff).
Næringsinnhold per porsjon
- Energi: 400 kcal
- Fett: 6 g (14 E%)
- Mettet fett: 1 g (2 E%)
- Umettet fett: 3 g (7 E%)
- Karbohydrater: 38 g (64 E%)
- Kostfiber: 16 g (8 E%)
- Protein: 14 g (14 E%)
- Salt: 1 g