Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Havregrøt med frukt
Foto: Synøve Dreyer

Frisk havregrynsgrøt med granateple og kanelmarinert pære

En lekker vri på den gode, gamle havregrøten!

Havregrøten blir enda bedre når du topper den med fersk frukt!

 

Ingredienser

  • 1,5 dl vann
  • 1,5 dl lettmelk (ekstra lett)
  • 1,5 dl havregryn
  • ¼ ts Seltin (mineralsalt)
  • 1 liten pære, i biter
  • ½ ts kanel, malt
  • ½ ts sukker
  • ¼ granateple

Slik gjør du

  1. Tilsett vann, lettmelk, havregryn og salt i en liten kasserolle. Kok opp og småkok til grøten har tyknet. Husk å røre så den ikke svir seg i bunnen.
  2. Bland pærebiter og kanel godt sammen. Ta granateplekjernene ut av skallet.
  3. Ha grøten i en skål. Dryss pære og granateple over og gi retten en ørlite dryss sukker til slutt (evt. annet søtstoff).

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi: 400 kcal
  • Fett: 6 g (14 E%)
  • Mettet fett: 1 g (2 E%)
  • Umettet fett: 3 g (7 E%)
  • Karbohydrater: 38 g (64 E%)
  • Kostfiber: 16 g (8 E%)
  • Protein: 14 g (14 E%)
  • Salt: 1 g