Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Fylt paprika
Foto: Synøve Dreyer

Fylte paprika - enkelt og godt!

Når du har fylt paprikaen setter du den inn i ovnen, og tar frem en god bok. 25 minutter senere har du en fargerik, smakfull og ikke minst sunn middag!

Kokt villris, fullkornsris, eller byggris er et godt alternativ til vanlig, hvit ris når du velger tilbehør.

Ingredienser

  • 4 store paprika
  • 1 ss olje til steking
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 rødløk
  • ¼ spisskål
  • 1 gulrot
  • 2 dl revet hvitost (16 % fett) + 1 dl til å drysse over
  • 2 dl matfløte
  • 1/2 ts salt
  • Grovmalt pepper
  • Hakkede eller tørkede urter
  • Villris

Slik gjør du

  1. Stek karbonadedeigen i litt olje til den er brun.
  2. Kutt kål, løk og gulrot i små biter, og stek i litt olje.
  3. Bland det stekte kjøttet sammen med revet ost og stekte grønnsaker.
  4. Kutt av toppen på paprikaene, rens for frø og hinner, og fyll hver paprika med kjøttblanding.
  5. Dryss over revet ost, og ha i en ildfast form. Hell fløte i formen, og dryss litt salt, pepper, og gjerne litt tørkete urter i fløten.
  6. Stekes på 200 °C i ca. 25 minutter.
  7. Ta vare på fløtesausen og server den ved siden av de fylte paprikaene sammen med kokt villris, fullkornsris, eller byggris.

Næringsinnhold per porsjon

Energi    380 kcal
Fett    22 g (52 E%)
hvorav mettet fett  12,4 g (29 E%)
Karbohydrater    11 g (11,5 E%)
Fiber    4,4 g (2 E%)
Protein    33 g (35 E%)
Salt     2,2 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)