Fylte paprika - enkelt og godt!
Når du har fylt paprikaen setter du den inn i ovnen, og tar frem en god bok. 25 minutter senere har du en fargerik, smakfull og ikke minst sunn middag!
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Kokt villris, fullkornsris, eller byggris er et godt alternativ til vanlig, hvit ris når du velger tilbehør.
Ingredienser
- 4 store paprika
- 1 ss olje til steking
- 400 g karbonadedeig
- 1 rødløk
- ¼ spisskål
- 1 gulrot
- 2 dl revet hvitost (16 % fett) + 1 dl til å drysse over
- 2 dl matfløte
- 1/2 ts salt
- Grovmalt pepper
- Hakkede eller tørkede urter
- Villris
Slik gjør du
- Stek karbonadedeigen i litt olje til den er brun.
- Kutt kål, løk og gulrot i små biter, og stek i litt olje.
- Bland det stekte kjøttet sammen med revet ost og stekte grønnsaker.
- Kutt av toppen på paprikaene, rens for frø og hinner, og fyll hver paprika med kjøttblanding.
- Dryss over revet ost, og ha i en ildfast form. Hell fløte i formen, og dryss litt salt, pepper, og gjerne litt tørkete urter i fløten.
- Stekes på 200 °C i ca. 25 minutter.
- Ta vare på fløtesausen og server den ved siden av de fylte paprikaene sammen med kokt villris, fullkornsris, eller byggris.
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 380 kcal |
Fett | 22 g (52 E%) |
hvorav mettet fett | 12,4 g (29 E%) |
Karbohydrater | 11 g (11,5 E%) |
Fiber | 4,4 g (2 E%) |
Protein | 33 g (35 E%) |
Salt | 2,2 g |
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)