Lammefilet med ratatouille og ris
Ratatouille er mye lettere å lage enn å uttale, og er perfekt til lam.
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: 40-60 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Ingredienser
- 350–400 g lammefilet
- Tilbehør lam: olje, hvitløk, rosmarin
- 2 ss olivenolje
- 1 squash
- 1 løk
- 1 liten aubergine
- 2 røde paprika (evt. en gul og en rød)
- 1 boks hakkete tomater
- 2 fedd hvitløk
- Salt & Pepper
Slik gjør du
- Kok risen etter anvisning på pakken.
- Kutt grønnsakene i grove biter, og finhakk hvitløken.
- Varm opp olje i en gryte, og ha først nedi hvitløk, så løk, og så resten av grønnsakene.
- Ha over hakkete tomater, og la grønnsaksblandingen stå og småkoke i minst 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Krydre lammekjøttet med salt, pepper, og gjerne litt rosmarin, og stek i litt olje i en panne.
- Server kjøttet sammen med ris og ratatouille.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi: 650 kcal
- Fett: 20,8 g (28%)
- hvorav mettet fett: 5,4 g
- Karbohydrater: 61,5 g (42 E%)
- Hvorav sukkerarter: 17,1 g
- Fiber: 11,2 g (3 E%)
- Protein: 47,8 g (30 E%)
- Salt: 0,44g