Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Foto: Synøve Dreyer

Lammefilet med ratatouille og ris

Ratatouille er mye lettere å lage enn å uttale, og er perfekt til lam.

Ingredienser

  • 350–400 g lammefilet
  • Tilbehør lam: olje, hvitløk, rosmarin
  • 2 ss olivenolje
  • 1 squash
  • 1 løk
  • 1 liten aubergine
  • 2 røde paprika (evt. en gul og en rød)
  • 1 boks hakkete tomater
  • 2 fedd hvitløk
  • Salt & Pepper

Slik gjør du

  1. Kok risen etter anvisning på pakken.
  2. Kutt grønnsakene i grove biter, og finhakk hvitløken.
  3. Varm opp olje i en gryte, og ha først nedi hvitløk, så løk, og så resten av grønnsakene.
  4. Ha over hakkete tomater, og la grønnsaksblandingen stå og småkoke i minst 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  5. Krydre lammekjøttet med salt, pepper, og gjerne litt rosmarin, og stek i litt olje i en panne.
  6. Server kjøttet sammen med ris og ratatouille.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi: 650 kcal
  • Fett: 20,8 g (28%)
  • hvorav mettet fett: 5,4 g
  • Karbohydrater: 61,5 g (42 E%)
  • Hvorav sukkerarter: 17,1 g
  • Fiber: 11,2 g (3 E%)
  • Protein: 47,8 g (30 E%)
  • Salt: 0,44g