Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Foto: Shutterstock

Magrere stroganoff med rotmos

Biff Stroganoff er en matrett med røtter i Russland på 1800-tallet. Gryta er perfekt i de kaldere månedene.

Mager kesam og oljer gjøre retten lettere.

Server gjerne med en grønn salat ved siden av.

Ingredienser

  • 300 gram svin ytrefilet (eller annet magert, renskåret kjøtt)
  • 1 ts rapsolje/olivenolje
  • ½ ts salt/Seltin
  • Pepper
  • 3 tomater, i båter
  • 1 løk, grovhakket
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 dl vann (evt. hvitvin)
  • 1 ½ dl mager kesam
  • Fersk persille
  • Rotmos: 400 gram potet, i terninger
  • Rotmos: ½ middels stor sellerirot, i terninger
  • Rotmos: 1 gulrot, i terninger
  • Rotmos: 1 persillerot, i terninger
  • Rotmos: 1 ss rapsolje/olivenolje
  • Rotmos: ½ ts salt/Seltin
  • Rotmos: Pepper

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i ca. to cm tykke strimler. Brun kjøttet i en stor stekepanne med olje i ca. fem minutter. Krydre med salt og pepper.
  2. Ha tomater, løk og hvitløk i pannen og la det steke sammen med kjøttet i et par minutter.
  3. Tilsett vann/hvitvin og la det småkoke i ca. 30 minutter.
  4. Når mesteparten av væsken er kokt inn, tilsettes kesam. Retten må ikke koke etter du har hatt i kesam. Smak til med persille og eventuelt andre krydder.
  5. Rotmos: Kok opp vann med potet og sellerirot. La det koke i ca. 15 minutter. Tilsett gulrot og persillerot og kok alt videre i 5 minutter. Hell så av kokevannet. Tilsett olje og mos grønnsaker med en potetstapper eller stavmikser. Mosen trenger ikke å være helt glatt. Smak til med salt og pepper.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 530 kcal
  • Fett 12 g
  • Karbohydrater 50 g
  • Fiber 11 g
  • Protein 50 g
  • Salt 2,6 g