Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Foto: Synøve Dreyer

Spagetti med spekeskinke og spinat

Denne passer bra som helgemiddag.

Riv gjerne parmesan over rett før servering.

Ingredienser

  • 1 pk fullkornspagetti
  • 1 pose fersk spinat
  • 2 ss olje
  • 100–200 g spekeskinke
  • 8–10 store sjampinjong
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ terning buljong blandet i 2 dl vann
  • 2–3 dl matfløte
  • Saften av ½-1 sitron
  • Salt + pepper
  • Basilikum

Slik gjør du

  1. Skjær sjampinjongen i skiver. Ha litt olje i en varm stekepanne, og stek sjampinjongene. Press over saften av ½ sitron mens sjampinjongene steker.
  2. Klipp opp spekeskinke og ha nedi pannen sammen med sjampinjong. Ha over buljong og la blandingen putre til all væsken har fordampet.
  3. Imens koker du spagetti og lager resten av sausen: Ha litt olje i en gryte eller stekepanne, finhakk hvitløken og ha nedi pannen. La den surre kort før du heller over matfløte. La sausen småputre på sva varme til den har fått en tykk og kremaktig konsistens.
  4. Samtidig koker du opp vann med litt salt, og har nedi fersk spinat. Når spagetti, spekeskinke, fløtesaus og spinat er ferdig, blandes alt sammen i et stort fat, eller på en tallerken til hver. Pynt gjerne med basilikum.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 735 kcal
  • Fett 29,3 g (34 E%)
  • hvorav mettet fett 13,7 g
  • Karbohydrater 86,2 g (50 E%)
  • Hvorav sukkerarter 3,1 g
  • Fiber 11,8 g (3 E%)
  • Protein 30,7 g (16 E%)
  • Salt 3,4 g