Svineindrefilet på en seng av grønnsaker
I denne retten kan du selv velge hva slags grønnsaker du vil bruke. Ønsker du litt mer smak på kjøttet, kan det gjerne marineres eller gnis inn med hvitløk og/eller chilipasta før det settes i ovnen.
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: Over 60 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Husk å la kjøttet hvile før du skjærer det opp. Da beholder du saftene (og den gode smaken) inne i kjøttstykket.
Ingredienser
- 1 indrefilet av svin (ca 600-800 g)
- 2 ss olje (raps eller oliven)
- Salt + pepper
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 1 squash
- 1 løk
- 1 bunt asparges eller aspargesbønner
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- ½ dl soyasaus
- Byggris eller annen ris
Slik gjør du
- Ha olje i en varm stekepanne, og brun svinefileten raskt på alle sider.
- Krydre med salt og pepper, eventuelt annet krydder også. Ta kjøttet til siden.
- Kutt grønnsakene i store biter, og fres rask i stekepannen før de legges over i en ildfast form. Hell over soyasaus. Legg svinefileten på toppen av grønnsakene.
- Ta et steketermometer på den tykkeste delen av kjøttet. Sett formen inn i ovnen på 160 grader, og la kjøttet ligge i ovnen til det har en kjernetemperatur på ca. 70 grader.
- Ta kjøttet ut, og la det hvile i 5 minutter mens grønnsakene fremdeles står i ovnen. Kutt opp kjøttet, og legg oppå grønnsakene før servering.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 488 kcal
- Fett 9,2 g (17 E%)
- hvorav mettet fett 3,1 g
- Karbohydrater 48,6 g (42 E%)
- Hvorav sukkerarter 3,9 g
- Fiber 4,6 g (2 E%)
- Protein 49,4 g (41 E%)
- Salt 1,7 g