Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Foto: Synøve Dreyer

Svineindrefilet på en seng av grønnsaker

I denne retten kan du selv velge hva slags grønnsaker du vil bruke. Ønsker du litt mer smak på kjøttet, kan det gjerne marineres eller gnis inn med hvitløk og/eller chilipasta før det settes i ovnen.

Husk å la kjøttet hvile før du skjærer det opp. Da beholder du saftene (og den gode smaken) inne i kjøttstykket.

Ingredienser

  • 1 indrefilet av svin (ca 600-800 g)
  • 2 ss olje (raps eller oliven)
  • Salt + pepper
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 squash
  • 1 løk
  • 1 bunt asparges eller aspargesbønner
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • ½ dl soyasaus
  • Byggris eller annen ris

Slik gjør du

  1. Ha olje i en varm stekepanne, og brun svinefileten raskt på alle sider.
  2. Krydre med salt og pepper, eventuelt annet krydder også. Ta kjøttet til siden.
  3. Kutt grønnsakene i store biter, og fres rask i stekepannen før de legges over i en ildfast form. Hell over soyasaus. Legg svinefileten på toppen av grønnsakene.
  4. Ta et steketermometer på den tykkeste delen av kjøttet. Sett formen inn i ovnen på 160 grader, og la kjøttet ligge i ovnen til det har en kjernetemperatur på ca. 70 grader.
  5. Ta kjøttet ut, og la det hvile i 5 minutter mens grønnsakene fremdeles står i ovnen. Kutt opp kjøttet, og legg oppå grønnsakene før servering.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 488 kcal
  • Fett 9,2 g (17 E%)
  • hvorav mettet fett 3,1 g
  • Karbohydrater 48,6 g (42 E%)
  • Hvorav sukkerarter 3,9 g
  • Fiber 4,6 g (2 E%)
  • Protein 49,4 g (41 E%)
  • Salt 1,7 g