Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Foto: Synøve Dreyer

Svineschnitzel med båtpoteter og grønne bønner

Et enkelt og velsmakende kjøttmåltid som passer like godt til hverdags som til helgekos.

Ingredienser

  • 600 g svinekjøtt (ytrefilet)
  • 2 egg
  • ca. 5 ss hvetemel
  • ca. 5 ss griljermel
  • Salt + pepper
  • Flytende margarin til steking
  • Båtpoteter: 8 mellomstore poteter
  • Båtpoteter: 4 ss rapsolje
  • Båtpoteter: Salt + pepper
  • Tilbehør: Grønne bønner eller asparges
  • Tilbehør: ½ sitron
  • Tilbehør: Kapers

Slik gjør du

  1. Start med båtpotetene. Kutt poteter i skiver, og ha i en langpanne med godt med olje og litt salt og pepper. La de steke i minst 30 minutter på ca. 200 grader.
  2. Gjør klar bønnene slik at de bare kan has i kokende vann rett før schnitzlene er ferdig.
  3. Bank kjøttet på begge sider, til det er helt tynt (ikke mer enn 1/2 cm tykt).  Hvis du ikke har en «hammer» til å banke kjøtt, kan du bruke baksiden på en tung kjøkkenkniv.
  4. Ha litt hvetemel i en skål, egg i en annen skål, og griljermel i en tredje skål.
  5. Vend kjøttet først i mel, så i egg, og så i griljermel. Ha margarin i en varm panne, og stek schnitzlene så de blir fine og gylne på begge sider. NB: Ikke ha for varm panne, og ikke snu kjøttet flere ganger.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 488 kcal
  • Fett 16,7 g (30 E%)
  • hvorav mettet fett 3,6 g
  • Karbohydrater 39,4 g (35 E%)
  • Hvorav sukkerarter 6,3 g
  • Fiber 6 g (2 E%)
  • Protein 42,7 g (35 E%)
  • Salt 1,65 g