Svineschnitzel med båtpoteter og grønne bønner
Et enkelt og velsmakende kjøttmåltid som passer like godt til hverdags som til helgekos.
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: 0
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Ingredienser
- 600 g svinekjøtt (ytrefilet)
- 2 egg
- ca. 5 ss hvetemel
- ca. 5 ss griljermel
- Salt + pepper
- Flytende margarin til steking
- Båtpoteter: 8 mellomstore poteter
- Båtpoteter: 4 ss rapsolje
- Båtpoteter: Salt + pepper
- Tilbehør: Grønne bønner eller asparges
- Tilbehør: ½ sitron
- Tilbehør: Kapers
Slik gjør du
- Start med båtpotetene. Kutt poteter i skiver, og ha i en langpanne med godt med olje og litt salt og pepper. La de steke i minst 30 minutter på ca. 200 grader.
- Gjør klar bønnene slik at de bare kan has i kokende vann rett før schnitzlene er ferdig.
- Bank kjøttet på begge sider, til det er helt tynt (ikke mer enn 1/2 cm tykt). Hvis du ikke har en «hammer» til å banke kjøtt, kan du bruke baksiden på en tung kjøkkenkniv.
- Ha litt hvetemel i en skål, egg i en annen skål, og griljermel i en tredje skål.
- Vend kjøttet først i mel, så i egg, og så i griljermel. Ha margarin i en varm panne, og stek schnitzlene så de blir fine og gylne på begge sider. NB: Ikke ha for varm panne, og ikke snu kjøttet flere ganger.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 488 kcal
- Fett 16,7 g (30 E%)
- hvorav mettet fett 3,6 g
- Karbohydrater 39,4 g (35 E%)
- Hvorav sukkerarter 6,3 g
- Fiber 6 g (2 E%)
- Protein 42,7 g (35 E%)
- Salt 1,65 g