Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Kylling tikka masala
Foto: Synøve Dreyer

Kylling tikka masala med fullkornris og salat

En lettere og sunnere variant av en indisk klassiker. I motsetning til Tikka Masala-sausen du får kjøpt på glass, er denne helt uten tilsatt sukker og salt.

Rød currypasta og kokosmelk gir retten et eksotisk preg.

Ingredienser

  • 4–6 kyllingbryst
  • raps- eller olivenolje
  • 1 boks kokosmelk (lettversjon)
  • 2–3 ss rød currypasta
  • 1 pakke ruccolasalat
  • litt ekebladsalat eller annen salat
  • 1 avokado
  • ½–1 rødløk
  • Fire porsjoner villris

Slik gjør du

  1. Kok risen etter anvisningen på pakken
  2. Klipp kyllingen i biter. Varm opp olje i en stekepanne, og stek kyllingen til den er gyllen (ikke for lenge, da blir den tørr).
  3. Hell over en boks kokosmelk og currypasta. La retten småputre i noen minutter.
  4. Kutt avokadoen i biter, hakk rødløk, og bland med salaten.
  5. Server tikka masalaen med ris og salat.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 546 kcal
  • Fett 18,5, hvorav mettet fett 11,3 g
  • Karbohydrater 49,5 g (x E%)
  • Hvorav sukkerarter 3,3 g
  • Fiber 4,9 g (x E%)
  • Protein 43,8 g (x E%)
  • Salt 0,17 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.