Spagetti med kyllingkjøttsaus og salat
En klassisk pastarett for hele familien. Her kan du gjerne bytte ut kyllingkjøttdeig med annen mager kjøttdeig, som karbonadedeig eller kjøttdeig av svin.
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Dressingen lager du ved å røre sammen kesam, sitronsaft og sukker, og deretter ha i et fedd med presset hvitløk.
Salat
- ½ agurk
- ½ issalat
- 1 paprika
- 1 avokado
- 10–15 cherrytomater
Kesamdressing
- ½ boks mager kesam
- saften av ½ sitron
- 1 ss sukker
- 1 fedd hvitløk
Ingredienser
- 1 pk fullkornspagetti (60 g per porsjon)
- 1 ss olje (raps, oliven)
- 2 fedd hvitløk
- 1 løk
- 1 boks tomatpuré (3 ss)
- 2 bokser hakkete tomater
- fersk basilikum
- 2 ss olje
- 400 g kyllingkjøttdeig
Slik gjør du
- Start med salaten. Kutt opp salat og grønnsaker og bland sammen i en bolle. Lag gjerne en kesamdressing ved siden av. Dressingen lager du ved å røre sammen kesam, sitronsaft og sukker, og deretter ha i et fedd med presset hvitløk.
- Varm opp 1 ss olje i en gryte, og ha nedi finhakket hvitløk. Ha i finhakket løk, og la løken surre noen minutter. Ha over tomatpuré og deretter hakkete tomater. Klipp opp litt fersk basilikum (eller andre ferske urter), og la sausen småkoke.
- Kok opp vann med litt salt i, og ha spagettien nedi gryta. Samtidig varmer du opp 2 ss olje i en stekepanne, og legger nedi kyllingkjøttdeigen. La kjøttdeigen bli gjennomstekt, og bland den deretter sammen med tomatsausen.
- Server spagetti med kjøttsaus og rikelig med salat til.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi: 495 kcal
- Fett: 13,8 g (23 E%), hvorav mettet fett: 0,9 g
- Karbohydrater: 72,5 g (63 E%), Hvorav sukkerarter: 15,2 g
- Fiber: 15,7 g (6 E%)
- Protein: 17,9 g (14 E%)
- Salt: 0,75 g