Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Superenkel kyllingsuppe
Foto: Synøve Dreyer

Superenkel kyllingsuppe

En lett og lettvint suppe med lite salt, men mye smak.

Fres finhakket løk, hvitløk og purre i litt olivenolje og tilsett poteter, tomat, krydder, buljong og kylling. Volia!

Ingredienser

  • 3 kyllingbryst
  • 3 poteter
  • 1 purre
  • ½ løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks hakkete tomater
  • ½ ss tørket basilikum
  • ½ ts karri
  • 1 ts paprikakrydder
  • ½ fersk chili
  • 1 terning hønsebuljong
  • 8 dl vann
  • 1 ss olivenolje til steking
  • Salt og pepper etter smak

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingen i små biter og stek i litt olivenolje. Smak evt. til med salt og pepper. Sett kyllingen til side.
  2. Skrell potetene og skjær dem i små terninger.
  3. Bruk kun den hvite delen på purren og skjær den i tynne ringer. Hakk løken. Varm opp litt olivenolje i en gryte, ha oppi finhakket løk, hvitløk og purre. La det frese et par minutter.
  4. Tilsett poteter, tomatboksen, krydder og hønsebuljong blandet ut i vann, og la suppen koke til potetene er ferdige. Ha oppi den ferdigstekte kyllingen og la suppen småputre et par minutter før servering.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 247 kcal
  • Fett 4 g (15 E%), hvorav mettet fett 1 g
  • Karbohydrater 20 g (32 E%), hvorav sukkerarter 8 g
  • Fiber   30 g (49 E%)
  • Protein    5 g (4 E%)
  • Salt     2 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)