Julekjeks med rosmarin og olivenolje
Disse gode julekakene er kanskje mest for de voksne, ettersom de inneholder litt rødvin. Du kan godt bruke alkoholfri rødvin, eller druejuice med en skvett rødvinseddik.
-
Porsjoner: 24
-
Tidsbruk: 40-60 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Basert på en oppskrift av Mark Bittman.
Hvis du bytter ut sukkeret med annet søtstoff, sparer du omtrent 13 kalorier per kjeks.
Ingredienser
- 150 gram hvetemel (ca. 2 ½ dl)
- ½ ts bakepulver
- 1 krm salt
- 1 krm sort pepper
- ½ ts tørket rosmarin
- 75 gram sukker (ca. ¾ dl) (eller 75 gram sukrin eller ¾ dl Natreen/Splenda)
- 1 egg
- 50 gram olivenolje (ca. 4 ½ ss)
- 1 dl tørr rødvin
Slik gjør du
- Bland hvetemel, bakepulver, salt, pepper, rosmarin og sukker i en stor bakebolle.
- Pisk sammen egg, olivenolje og vin i en annen bolle.
- Hell det flytende over i det tørre, og rør godt til alt er blandet sammen. Røren skal bli flytende, men ganske tykk.
- Sett teskjeer av røren på en bakepapirkledd stekeplate, slik at du får omtrent 12 kjeks per brett. Kjeksene flyter utover under steking.
- Stek begge brettene på 190°C samtidig i 8 minutter. Flytt deretter om på stekeplatene, flytt den øverste nederst, og omvendt. Stek i ytterligere 7 minutter, til de blir lett brune. La dem avkjøle på rist.
Næringsinnhold per porsjon
- 59 kalorier
- 2,5 gram fett (hvorav 0,4 gram mettet fett)
- 7,2 gram karbohydrater (hvorav 3,1 gram sukker)
- 1,1 gram protein
- 0,2 gram fiber
- 0,03 gram salt