Kanelkuler
Lag gjerne dobbel porsjon, så kan du fryse ned halvparten. Kulene er raske å tine opp dersom du får uventet besøk.
-
Porsjoner: 24
-
Tidsbruk: Over 60 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
Oppbevar kanelkulene i en lufttett boks. De blir harde med tiden, så det er en god idé å fryse noen, da de kan tines opp veldig fort.
Du kan også bruke annet søtstoff, som sukrin, hvis du ønsker en helt sukkerfri oppskrift.
Ingredienser
- 175 gram mandelmel eller malte mandler
- 75 gram sukker *
- 1,5 ts malt kanel
- 3 eggehviter
- Melis
Slik gjør du
- Bland sammen mandelmel eller malte mandler, sukker og kanel. Pisk eggehvitene til de begynner å bli stive. Vend eggehvitene inn med mandlene, og kna det sammen til en ganske fast deig. Tilsett mer eggehvite hvis det blir for tørt.
- Fukt fingrene med kaldt vann og rull små, glatte kuler av deigen. Sett disse på en stor tallerken, med god avstand mellom kulene.
- Sett tallerkenen i mikrobølgeovnen og sett ovnen på høy varme i 2 ½ - 3 ½ minutter. Flytt om på kulene to ganger underveis. Kulene skal være litt kokte, men fortsatt litt myke inni.
- Kulene bør ikke bli veldig godt stekt, da blir de svært harde når de avkjøles. Skjær med en kniv under kulene for å få dem løs fra tallerkenen, og la dem bli kalde.
- Sikt noen spiseskjeer med melis på en tallerken. Legg kanelkulene på en tallerkenen når de har blitt kalde. Rist lett for å dekke kulene fullstendig med melis.
Næringsinnhold per porsjon
Energi | 41 kcal |
Fett | 0,8 g |
Hvorav mettet fett | 0,07 g |
Karbohydrater | 4,3 g |
Hvorav sukkerarter | 4 g |
Protein | 4,3 g |
Fiber | 1,5 g |
Salt | 0,03 g |
Energi | 60 kcal |
Fett | 3,6 g |
Hvorav mettet fett | 0,3 g |
Karbohydrater: | 4,4 g |
Hvorav sukkerarter | 4,3 g |
Protein | 2,2 g |
Fiber | 0,9 g |
Salt | 0,03 g |