Lyse julehjerter
Disse kan minne litt om hvite kakemenn, men vi lager dem som små søte hjerter i stedet. Sukkeret kan helt eller delvis erstattes med sukrin, som er et søtningsstoff uten kalorier og sukker.
-
Porsjoner: 40
-
Tidsbruk: Over 60 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser til ca. 40 stk, avhengig av størrelsen på kakeformene.
Ingredienser
- 4 ss myk margarin (evt. lettmargarin)
- 150 gram (ca. 1 ½ dl.) sukker (evt. sukrin)
- 1 stk egg
- 1 ts vaniljeessens
- rød konditorfarge (kan sløyfes)
- 200 gram (ca. 3,5 dl) hvetemel (evt. 150 g hvetemel og 50 g sammalt mel)
- 1 ts bakepulver
- ¼ ts salt
Slik gjør du
- Visp margarin og sukker/sukrin i en stor bolle med håndmikser, til det blir en kremet blanding. Tilsett egg og vanilje, og evt. konditorfarge. Bland godt.
- Bland mel, bakepulver og salt i en annen bolle. Rør melblandingen gradvis inn i margarinblandingen, til det dannes en fast deig. Hold igjen noe av melet til utbakingen. Her er det best å kna med hendene. Deigen vil virke veldig tørr, men den blir fastere etter hvert. Pakk den inn i plastfolie og sett deigen i kjøleskapet i 1-2 timer.
- Forvarm ovnen til 175°C. Rull ut deigen på et melet underlag til den blir ½ cm tykk. Kutt ut figurer med kakeutstikkere.
- Legg kakene på en bakepapirkledd bakeplate med ca. 2 cm mellomrom. Stek i ovnen i ca. 10 minutter til kantene begynner å bli brune. Avkjøl dem så på rist.
Næringsinnhold per porsjon
- Med margarin og sukker: 44 kalorier
- 1,4 gram fett (hvorav 0,6 gram mettet fett)
- 7 gram karbohydrater (hvorav 150 gram sukker)
- 0,8 g protein
- 0,05 gram salt