Ovnsbakt rosenkål med eple og karamellisert løk
Passer godt som tilbehør til for eksempel kalkun eller juleskinke.
-
Porsjoner: 2
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
- 300 gram rosenkål (ca. en pakke), kuttet i to
- 1 stort, rødt eple i terninger
- 1 ss olivenolje eller rapsolje
- 1 middels stor gul løk, i tynne skiver
- 1 ts honning eller lønnesirup (kan sløyfes)
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Bland rosenkål og eplebiter sammen med ½ ss olje og eventuelt en liten klype salt/Seltin. Legg rosenkålen og eplebitene utover et stekebrett med bakepapir.
- Sett brettet i ovnen når ovnen er varm, og la det steke i ca. 20 minutter eller til rosenkålen er mør. Snu gjerne rosenkålen og eplebitene halvveis i steketiden.
- Når du har satt rosenkålen og eplebitene i ovnen, steker du løken sammen med resten av oljen i en stekepanne eller gryte på middels høy varme. Når løken begynner å bli brun, senker du varmen til lav, og lar løken surre i omtrent 20 minutter. Rør av og til. Bland inn honning/sirup i løken helt til slutt.
- Bland bakt rosenkål og eple med den karamelliserte løken, og server med én gang.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi: 177 kcal
- Fett: 6 g (30 E%)
- Mettet fett: 0,5 g
- Umettet fett: 5 g
- Karbohydrater: 18,5 g (42 E%)
- Sukkerarter: 17,7 g
- Fiber: 8,7 g (10 E%)
- Protein: 8,3 g (19 E%)
- Salt: 0,9 g