Gresskar- og søtpotetsuppe
Oktober er tid for gresskar!
-
Porsjoner: 2-3
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
- 1-2 dl vann
- ½ stk gresskar (muskat- eller annet gresskar, eller gulrot) i grove biter, uten kjerner
- 1 liten eller ½ stk stor søtpotet (ca. 350 gram) i grove biter
- ca. 2 cm ingefær
- 1 boks lett kokosmelk
- 1-2 fedd hvitløk
- pepper
- rapsolje eller lignende
- en liten dæsj chillisaus hvis du vil
Slik gjør du
- Fres litt hvitløk og ingefær i litt olje i en gryte. Tilsett gresskar og søtpotet, kokosmelk og vann, la dette småkoke i ca. 20 min til grønnsakene er møre.
- Mos grønnsakene med en stavmikser, spe eventuelt med mer vann til det blir en passe tykk konsistens.
- Topp suppen med kikerter eller litt ristede, usaltede nøtter. Suppen kan også serveres med brød.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 330 kcal
- Fett 17 g
- Mettet fett 13 g
- Umettet fett 3 g
- Karbohydrater 34 g
- Kostfiber 9 g
- Protein 6 g
- Salt 0,4 g