Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Meksikansk maissuppe
Foto: Maria Arlén Larsen

Meksikansk maissuppe

Denne smakfulle suppa er næringsrik, eksotisk og rimelig. Men best av alt: den er rask å lage i en travel hverdag!

Server suppa med hakket chili og jalapeno, med mager kesam eller Cottage cheese. Maislapper er kjempegode til!

Ingredienser

  • 1 boks á ca. 340 g maiskorn (avrent)
  • 1 boks kikerter (ferdig kokte, avrent)
  • 2 dl lett kokosmelk
  • 3 dl vann
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • ½ stk. rød chili uten frø
  • 2/3 ts koriander, malt
  • ½ ts paprika, malt
  • ½ ts pepper, malt
  • 1 ts karri, malt
  • ½ ts Seltin etter smak
  • 1 ts olivenolje til steking
  • Topping: Jalapeños, chili, mager kesam eller cottage cheese (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Surr mais, hvitløk og chili i en kasserolle med litt olivenolje til det blir gyllent.
  2. Tilsett krydder og kikerter.
  3. Hell i vann og kokosmelk og la det koke opp.
  4. Hell alt over i en kjøkkenmaskin med knivblad, eller i en blender, og kjør til en glatt suppe. Du kan også bruke stavmikser direkte i kasserollen.
  5. Smak til med Seltin, tilsett mer krydder etter ønske.
  6. Tips: Dersom du vil ha suppa tynnere, tilsett mer vann eller kokosmelk. Dersom du foretrekker suppa noe tykkere, tilsett mer kikerter eller mais. Du kan øke fibermengden i suppa med å tilsette ½-1 ts fiberhusk.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 360 kcal
  • Fett 14 g (34 E%)
  • Mettet fett 7 g (18 E%)
  • Umettet fett 5 g (13 E%)
  • Karbohydrater 40 g (45 E%)
  • Sukkerarter 13 g (14 E%)
  • Fiber 12 g (7 E%)
  • Protein 13 g (15 E%)
  • Salt 2,2 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)