Hjemmelagde burgerbrød
Her er en god oppskrift på gode burgerbrød.
-
Porsjoner: 4
-
Tidsbruk: 40-60 min
-
Vanskelighetsgrad: Enkel
Se oppskrift på kyllingburger med kikertsalat
Ingredienser
- Ca. 350 gram sammalt hvete finmalt (eller fibramel)
- 1/2 pk tørrgjær
- 2,5 dl lunkent vann
- 1–2 ss olivenolje
- Litt salt
Slik gjør du
- Bland tørrgjær ut i lunkent vann. Ha i salt og olje, og rør i mel til deigen blir passe fast.
- La deigen heve i ca. 30 minutter.
- Form passe store burgerbrød, og press dem flate.
- La burgerbrødene etterheve i ca. 20 minutter.
- Pensle på litt vann, og dryss over litt sesamfrø.
- Stekes ved ca. 200°C i ca. 10 minutter til brødene er gylne.