Chili sin carne
Denne chiligryten kan gjerne dobles. Restene setter du i kjøleskapet og spiser noen dager senere, eller fryser ned til en annen gang.
-
Porsjoner: 3
-
Tidsbruk: 40-60 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Fersk koriander på toppen setter prikken over i-en på denne klassikeren.
Ingredienser
- 400 g sorte bønner
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 2-3 ss olje
- 1/2–1 rød chili
- 2 ts chilipulver (kan droppes)
- 1 boks knuste tomater (kan godt være blandet med urter)
- 1 boks tomatbønner
- 1 boks chilibønner
- Salt + pepper
- Evt. frisk koriander
Slik gjør du
- Finhakk løk og hvitløk. Fjern frøene fra chilien og finhakk. Fres løk og hvitløk mykt i litt olivenolje. Ha alt over i en gryte.
- Krydre med salt og pepper, rør inn knuste tomater og kok opp. Legg på lokk og la det småkoke i 20 min.
- Ta av lokket og kok videre i 15 minutter.
- Ha til slutt i bønner, og la de bare bli varmet opp før retten serveres. Klipp gjerne opp rikelig med koriander og strø over hver porsjon før servering.
- Server med en stor salat ved siden av.