Fullkornpasta med ristede grønnsaker og tomatsaus med parmesan
En smak av Middelhavet. Å riste grønnsaker i ovnen gjør dem ekstra smakfulle.
-
Porsjoner: 2
-
Tidsbruk: 40-60 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Ovnsbakte grønnsaker med masse smak gjør denne pastaretten ekstra god.
Ingredienser
- 170 g tørre pastaskruer, fullkorn
- 3 dl «passata», tomatsaus på flaske eller fra glass
- ½ ts salt eller Seltin
- 3 ss olivenolje
- 100 g (ca. 1/3 stk) squash, i store biter
- 100 g (ca. 1/2 stk) rød og/eller grønn paprika, i store biter
- 100 g (ca. 1/3 stk) aubergine, i store biter
- 3 fedd hvitløk med skallet på
- 5 ss parmesan, revet
- 2 ss persille, hakket
Slik gjør du
- Kok pastaen som beskrevet på pakken, i lettsaltet vann.
- Smør halvparten av olivenoljen i en ildfast form. Legg i biter av squash, paprika, aubergine og hvitløk. Vend dem i olje og dryss litt salt på.
- Bakes i ovnen på full effekt, 250 °C, i ca. 20 minutter eller til grønnsakene har fått en litt brent overflate.
- Varm opp tomatsausen.
- Server lagvis pasta, saus og grønnsaker med dryss av parmesan og persille.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 572 kcal
- Fett 22 g (35 E%)
- Mettet fett 5,4 g (8,5 E%)
- Umettet fett 15 g (24 E%)
- Karbohydrater 68 g (48 E%)
- Kostfiber 12 g (4 E%)
- Protein 20 g (14 E%)
- Salt 2,1 g
(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)