Grønn symfoni
En varmende, smakfull og ikke minst veldig sunn «stir-fry». Veldig enkelt og godt! Perfekt som middag, lunsj eller tilbehør.
-
Porsjoner: 1-2
-
Tidsbruk: 20-40 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Server som en rett i seg selv og topp med cottage cheese og feta ost. Denne kan også serveres som tilbehør til fisk eller kjøtt.
Tips: Fiskesaus er en asiatisk saus som fås kjøpt i matbutikker eller internasjonale matbutikker. Du kan erstatte dette med soyasaus dersom du ikke har det.
Ingredienser
- 1 stk. brokkoli
- 1 stk. squash
- 1 stk. rød chilipepper
- 1 pose fersk spinat (ca. 200 gram)
- 1 stk. kinesisk hvitløk (hvitløk uten fedd)
- 5–6 ts soltørket tomat, hakket
- 1–2 ss fiskesaus eller soyasaus (se tips)
- 2 ss balsamicoeddik
- pepper
- ½ ss oliven/-rapsolje til steking
- Topping: Fetaost og cottage cheese
Slik gjør du
- Kutt squash i terninger og brokkoli i mindre biter.
- Varm olje i pannen og stek finhakket hvitløk og chili.
- Tilsett squash, brokkoli og soltørkede tomater. Varm opp.
- Tilsett fiskesaus og balsamicoeddik. Tilsett spinat og la den dampe ned i retten.
- Smak til med pepper og evt. annet krydder etter smak.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 258 kcal
- Fett 11 g (38 E%)
- Mettet fett 4 g (15 E%)
- Umettet fett 6 g (22 E%)
- Karbohydrater 14 g (21 E%)
- Sukkerarter 12 g (18 E%)
- Fiber 11 g (8 E%)
- Protein 21 g (32 E%)
- Salt 2,9 g
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet.