Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Salat med ovnsbakte grønnsaker
Foto: Synøve Dreyer

Salat med ovnsbakte grønnsaker

Lun og fargerik middagssalat for 2–3 personer.

Ingredienser

  • 1 liten eller 1/2 stor søtpotet, ca. 350 gram
  • ½ stk. flaskegresskar (gulrot, aubergine eller potet kan også brukes)
  • pepper
  • 2-3 stk. tomat (eller en kurv cherrytomater)
  • ½ stk. agurk
  • 1 avokado
  • 1 stk. hjertesalat
  • 1 dl hermetiske, kokte linser
  • 100 gram fetaost (for en magrere variant: bland 50/50 fetaost og cottage cheese)
  • 2 ss honning
  • 2 ss dijonsennep (eller annen sennep)
  • 2 ss balsamico

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Skrell søtpotet og flaskegresskar og kutt i ca. 1 cm store terninger.
  3. Legg bakepapir på et stekebrett og spre grønnsakene utover. Dryss over litt pepper og stek i ca. 35 minutter, til bitene er møre.
  4. Kutt agurk, tomater, avokado og salat i biter.
  5. Sil væsken av linsene og osten og bland salaten sammen.
  6. Dressing: Smelt honningen litt i mikroen (maks 10 sekunder) for å gjøre den enklere å blande sammen med sennep og balsamico. Tøm dressingen over grønnsakene, eller server den ved siden av.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 674 kcal
  • Fett 27 g (35 E%)
  • Mettet fett 9 g (12 E%)
  • Umettet fett 16 g (21 E%)
  • Karbohydrater 79 g (47 E%)
  • Sukkerarter 39 g (23 E%)
  • Fiber 18 g (5 E%)
  • Protein 21 g (12 E%)
  • Salt 2,1 g

Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)