Salat med ovnsbakte grønnsaker
Lun og fargerik middagssalat for 2–3 personer.
-
Porsjoner: 2–3
-
Tidsbruk: 40-60 min
-
Vanskelighetsgrad: Medium
Ingredienser
- 1 liten eller 1/2 stor søtpotet, ca. 350 gram
- ½ stk. flaskegresskar (gulrot, aubergine eller potet kan også brukes)
- pepper
- 2-3 stk. tomat (eller en kurv cherrytomater)
- ½ stk. agurk
- 1 avokado
- 1 stk. hjertesalat
- 1 dl hermetiske, kokte linser
- 100 gram fetaost (for en magrere variant: bland 50/50 fetaost og cottage cheese)
- 2 ss honning
- 2 ss dijonsennep (eller annen sennep)
- 2 ss balsamico
Slik gjør du
- Sett ovnen på 200 grader.
- Skrell søtpotet og flaskegresskar og kutt i ca. 1 cm store terninger.
- Legg bakepapir på et stekebrett og spre grønnsakene utover. Dryss over litt pepper og stek i ca. 35 minutter, til bitene er møre.
- Kutt agurk, tomater, avokado og salat i biter.
- Sil væsken av linsene og osten og bland salaten sammen.
- Dressing: Smelt honningen litt i mikroen (maks 10 sekunder) for å gjøre den enklere å blande sammen med sennep og balsamico. Tøm dressingen over grønnsakene, eller server den ved siden av.
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 674 kcal
- Fett 27 g (35 E%)
- Mettet fett 9 g (12 E%)
- Umettet fett 16 g (21 E%)
- Karbohydrater 79 g (47 E%)
- Sukkerarter 39 g (23 E%)
- Fiber 18 g (5 E%)
- Protein 21 g (12 E%)
- Salt 2,1 g
Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)