Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Hveteboller
Foto: Shutterstock

Hveteboller uten melk og egg

Allergi overfor egg og melk er de vanligste allergier hos barn. Vi har derfor laget en oppskrift på hveteboller uten egg og melk.

Tips: Bruker du melkefri margarin uten salt, tilsett 1 ts salt.

Kan pyntes med melisglasur laget av melis, vann og/eller melkefri margarin. Ønsker du brun glasur kan kakao tilsettes.

Ingredienser

  • 1 kg hvetemel
  • 1 ½  dl sukker
  • 2 pakker tørrgjær
  • 150 gram melkefri margarin (for eksempel Melange uten melk, salt og soya eller Soft Flora Spesial)
  • 6 dl vann
  • 2 ts kardemomme

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre og tilsett smeltet margarin og vann (ca 40 °C) Blandes i kjøkkenmaskin til en jevn og smidig deig.
  2. La deigen heve i 30–40 minutter.
  3. Elt deigen og del i ca 20–25  biter. Trill ut fine, runde boller.
  4. La dem heve i 30 minutter før steking.
  5. Bruk bakepapir, evt smør stekeplaten med melkefri margarin eller olje. Husk at du ikke pensler med egg.
  6. Stekes midt i ovnen på 200 °C i 10–15 minutter

Næringsinnhold per porsjon