Hopp direkte til innhold
Frokostglass med yoghurt, bær og honningristede havregryn
Foto: Synøve Dreyer

Frokostglass med yoghurt, bær og honningristede havregryn

Få en frisk start på dagen i sommer med et frokostglass med ristet havregryn og yoghurt. Det er både sunt og mettende, og ikke minst lett å lage.

Porsjoner 1
Tidsbruk Under 20 min
Vanskelighetsgrad Enkel

Havregryn er naturlig glutenfritt, og gir god tekstur i denne lette, friske frokosten.

Bruk frukt og bær du liker og tåler. Det finns melkefri erstatning for yoghurt som heter havregurt for de som ikke tåler melk.

Passer også godt som en frisk dessert!

Slik gjør du

  1. Rist havregrynene i tørr stekepanne til de får litt brunfarge. Ta stekepannen av platen, tilsett ½ ts honning og bland det hele raskt sammen.
  2. Legg lagvis honningristede havregryn, yoghurt og bær i et høyt glass. Risle over 1 ts honning på bærene.

Næringsinnhold per porsjon

Type Mengde
Energi 324 kcal
Fett 9 g
Hvorav mettet fett 5 g
Karbohydrater 44 g
Tilsatt sukker 13 g
Fiber 9 g
Protein 12 g
Salt 0,2 g